Türk Sporcular Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda Tarih Yazdı - Son Dakika
Spor

Türk Sporcular Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda Tarih Yazdı

Türk Sporcular Muay Thai Dünya Şampiyonası\'nda Tarih Yazdı

Uluslararası Muay Thai Federasyonu’nun Malezya'da düzenlediği Muay Thai 2014 Dünya Şampiyonası’na katılan Türk sporcular tarih yazdı.

13.05.2014 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Muay Thai Federasyonu'nun Malezya'da düzenlediği Muay Thai 2014 Dünya Şampiyonası'na katılan Türk sporcular tarih yazdı.

1-10 Mayıs 2014 tarihlerinde Malezya'nın Langkawi kentinde gerçekleşen ve 101 ülkeden 2 bin sporcunun mücadele ettiği şampiyonadan büyük başarı elde eden Muay Thai Türk Milli Takımı sporcuları, gençler ve yıldızlar kategorilerinde 16 altın, 9 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplamda 30 madalya ile yurda döndü. Milli takımın büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde toplam 43 sporcu ile müsabakalara katıldığını belirten Türkiye Muay Thai Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Salih Aygün, 101 ülkeden 2 bin sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın sona erdiğini belirtti. Aygün, şampiyonadan büyük başarılarla döndüklerini ve bu başarıyı Türkiye'ye armağan etmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Dünya Muay Thai Şampiyonası'na Türkiye Milli Takımı'nın damga vurduğunu vurgulayan Salih Aygün, "Takımımız, özverili, disiplinli, mücadeleci ve centilmen tavır ve davranışlarıyla takdir toplamış. Ringde ve müsabakalarda gösterdikleri performans ile adeta tüm dünyanın dikkatini çekmiş olduk. Türkiye'de başlattığımız altyapı çalışmalarının meyvelerini alıyoruz. Federasyon olarak hep projeler yaptık ve gerçekleştirdik. 10 yıl öncesine dayanan yatırımlar yaptık. 1-2 yıl sonra dünyanın en iyi takımları arasında yer alacağımıza inancımız tamdır. Ekim ayında Polonya'da yapılacak Avrupa kupasında da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta federasyon başkanımız Halil Durna, başkan vekili Hasan Yıldız olmak üzere, yönetim kadrosunu, emektar antrenörlerimizi ve sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türk Sporcular Muay Thai Dünya Şampiyonası'nda Tarih Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement