Türk Sporunun Efsane Başkanına Veda - Son Dakika
Güncel

Türk Sporunun Efsane Başkanına Veda

Beşiktaş Kulübünün onursal başkanı Süleyman Seba son yolculuğuna uğurlanıyor.

15.08.2014 12:43  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü'nün onursal başkanı Süleyman Seba son yolculuğuna uğurlanıyor.

Uzun süredir tedavi gördüğü hastanede vefat eden efsane başkan büyük spor adamı Seba'nın Türk ve Beşiktaş bayraklarına sarılı naaşı cenaze aracına konularak Valideçeşme'deki evinin önüne getirildi. Sokaktaki araçlar kenara çekilirken, binalara da siyah-beyaz bayraklar asıldı. Sokakta ayrıca Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray flamaları yer aldı.

Beşiktaşlı taraftarların yanı sıra Fenerbahçe ve Galatasaray formaları giyen kişilerin de törende bulunduğu gözlendi.

Valideçeşme'deki evinin önünde dualar okunup, komşularından helallik alındıktan sonra Seba'nın naaşı Akaretler'deki kulüp binasına getirildi. Burada alkışlarla karşılanan Süleyman Seba için dua okundu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, eski yöneticiler, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Seba döneminde efsane kadroda yer alan futbolculardan Gökhan Keskin, Rıza Çalımbay, Samet Aybaba, Mehmet Özdilek, Ulvi Güveneroğlu, 6,5 yıl görev yapan İngiliz eski teknik direktör Gordon Milne de törene katıldı.

Katılımın yüksek olduğu törende bazı kişilerin göz yaşlarını tutamadığı görüldü. Süleyman Seba'nın naaşı, kulüp binasından atılan karanfiller eşliğinde, alkışlarla Vodafone Arena'ya uğurlandı.

Seba'nın cenazesi kırmızı karanfiller ve alkışlar eşliğinde kulüp binasından ayrılarak, kortej eşliğinde cenaze töreninin yapılacağı Vodafone Arena Stadı'na doğru yola çıkartıldı. Beşiktaş Çarşı'dan, Vodafone Arena'ya doğru binler yürüdü. Beşiktaş taraftarı, "Beşiktaş'ın babası Süleyman Seba", "Babaların Babası Süleyman Seba. Unutursak kalbimiz kurusun" tezahüratını yaptı.

Saat 11.2o civarında Süleyman Seba'nın naaşı, Vodafone Arena'ya getirildi. Spor, sanat, siyaset dünyasının tanınmış isimleri ve çok sayıda taraftar Vodafone Arena'da buluştu.

Törende Süleyman Seba'nın ailesini temsilen Prof. Dr. Ayhan Kızıl bir konuşma gerçekleştirdi ve şunları söyledi:

"Değerli ağabeyimin cenaze töreninde konuşmak gerçekten çok güç. Spor camiasına idol olmuş, gönüllerde yer tutmuş bir insandı Seba. Bunun ispatını bugünkü cenaze töreninde görüyoruz. Şimdi dirilse "ben bunları yapmadım' der. 6 ay süren rahatsızlığı boyunca desteklerini esirgemeyen BeşiktaşBaşkanı Fikret Orman ve Rahmi Koç'a teşekkürlerimi sunuyorum. Süleyman Seba, sadece Beşiktaş'ın değil Türk sporunun onursal başkanıydı. Süleyman ağabey; ruhun şad, cennetin mekan, yolun açık olsun."

-"STADIN ADINI SEBA KOYSANA"-

Vodafone Arena'nın eski açık tribününde hazırlanan özel bölümde de tören düzenlenirken Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yaptığı açıklamada, "Acımız çok büyük; Beşiktaş camiasının bir çınarını kaybetmiş bulunuyoruz, çok önemli bir insanı kaybettik. Şerefiyle oynamayı, hakkınla kazanmayı bize Süleyman ağabey öğretti" ifadelerini kullandı.

Fikret Orman'ın konuşma yaptığı sırada; siyah-beyazlı taraftarlar, "Seba koysana, Seba koysana, stadın adını Seba koysana" tezahüratları yaptı. Orman, taraftarları susturmaya çalıştı ve konuşmasına son verdi.

Katılımın yüksek olduğu törende bazı kişilerin göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

Daha sonra ise Seba'nın naaşı Dolmabahçe Camii'ne getirildi. Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Seba'nın naaşı, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Türk Sporunun Efsane Başkanına Veda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement