Türk Telekom'da Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Ekonomi

Türk Telekom'da Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Türk Telekom\'da Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi için yapılan ihalede verilen fiyatı değerlendirdi.

24.07.2013 16:28  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi için yapılan ihalede verilen fiyatı' değerlendirerek, "İhaleye verilen fiyat neyse o. Ne çıkarsa bahtına derler, yarış yapılmış ve 20. turda bu rakam ortaya çıkmış. İhale Komisyonu'ndakiler bunu değerlendirmiştir. Gerekli incelemeyi yapıp kararımızı vereceğiz" dedi.

Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası arasında devam eden 10. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi müzakere süreci anlaşmayla sonuçlandı. Anlaşmayla, 13 bin 270 kişiye ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 3.5, üçüncü 6 ay için yüzde 2.75 ve dördüncü 6 ay için de yüzde 2.75 zam yapılacak. Üçüncü ve dördüncü 6 aylık dönemlerde maaş zammına enflasyon farkı da eklenecek. Maaş farkları çalışanlara bayramdan önce ödenecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bu kapsamda Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen 'Türk Telekom-Haber İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi' imza törenine katıldı. Törene, Yıldırım'ın yanı sıra, Türk Telekom CEO'su Tahsin Yılmaz, Türk Telekom İnsan Kaynakları, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu ve Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak katıldı. Yıldırım, tören öncesi yaptığı konuşmada, "Dün, demiryollarını ve karayollarını ilgilendiren binlerce çalışanımıza yönelik kamu sözleşmesini de başarılı bir şekilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla Türk-İş Konfederasyonu imzaladı. Bu sözleşme, dün 80-90 bin çalışanımızı ilgilendiren bu sözleşme hayırlı olsun. Bayrama çalışanlarımız biraz daha moralli girecek" dedi.

Bakan Yıldırım, imza töreni sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. 'Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi için yapılan ihalede verilen fiyatı' değerlendiren Yıldırım, "Teklifler aslında 2 Temmuz'da alınmıştı, bugün 20 tur süren bir açık artırma yapıldı. 1 milyar 346 milyon dolar+KDV ile yaklaşık 1.6 milyar dolarlık bir teklif ile Sembol Uluslararası Yatırım- Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu açık artırmada birinci firma olarak belirlendi. Bundan sonra onay süreçleri var, buna müteakip ihale nihai şeklini alacaktır. Şartlar itibarıyla baktığınızda, 49 yıl işletme süresi+yapım süresi, yapım süresini 4 yıl olarak kabul edersek 45 yıl işletme süresi olacak. Bu süre boyunca 1.6 milyar dolar kira eşit taksitlerle ödenmiş olacak. Yaklaşık 1.5 milyar TL'lik bir yatırım gerçekleşti" cevabını verdi.

"İhaleye verilen fiyat neyse o" diyen Yıldırım, "Ne çıkarsa bahtına derler, yarış yapılmış ve 20. turda bu rakam ortaya çıkmış. İhale Komisyonu'ndakiler bunu değerlendirmiştir. Gerekli incelemeyi yapıp kararımızı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, 'Türk Telekom, Çukurova Holding ile ProvidenceEquity Partners'ın ortak olduğu dijital yayın platformu Digiturk'ün yüzde 53 hissesini satın almak için bağlayıcı olmayan teklif verdiğini açıkladı, neler söyleyeceksiniz' sorusuna Türk Telekom CEO'su Yılmaz, "Teknoloji çok hızlı değişiyor, bu nedenle Türk Telekom bu değişime ayak uydurmanın da ötesinde liderlik yapmak anlamında elbette ki iş yapış tarzını değiştiriyor. Genel stratejimiz çerçevesinde böyle bir adım atmanın uygun olacağına yönetim kurulumuz karar verdi. Bize geri dönüş yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Yıldırım, 'OGS ve HGS'den Bakanların kaçak geçtiği' iddialarına ilişkin, "Kaçak geçişlerde sistemin değişmesinden kaynaklanan bazı durumlar olabiliyor, şöyle ki yolcu giriş gişesinde OGS'den geçiyor çıkışta da HGS'den geçiyor, unutuyor. Dolayısıyla kaçak gibi muamele görülüyor ama daha sonra onlar sistemden ayıklanıp düzenleniyor. Oradaki bilgisayar 'bu Bakandır, bu Genel Müdürdür' demiyor, yanlış bir iş yapıldıysa, herkes aynı muameleyi görür" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türk Telekom'da Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement