Türk Telekom'dan yerli üretime büyük destek - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom'dan yerli üretime büyük destek

Ar-Ge iştirakinin de ortak olduğu 4.5G milli baz istasyonu projesi ULAK için ilk siparişi 17 Şubat günü imzaladı.

18.02.2016 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin iletişim teknolojileri lideri Türk Telekom,sektörüne yön verecek çok önemli bir adım daha attı; Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın desteğiyle Aselsan, Netaş ve Türk Telekom'un Ar-Ge iştiraki Argela tarafından geliştirilen 4.5G milli baz istasyonu ULAK için 17 Şubat 2016 tarihinde attığı imzayla ilk sipariş veren şirket oldu.

Türkiye'de yerel üretimi desteklemek üzere sektöründe bir ilki daha gerçekleştiren Türk Telekom, verdiği siparişle Nisan ayı itibari ile başlayacak 4.5G dönemi öncesi Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik ettiğinin altını bir kez daha çizmiş oldu.

Türk Telekom CEO'su Rami Aslan: "Yerli üretimi destekleme ve Türkiye'nin dijital dönüşümünü gerçekleştirme vizyonumuz ile 4.5G'ye uyumlu yerli baz istasyonu projesi ULAK'ın ortağı olma gururuna ek olarak, ASELSAN ve NETAŞ ile geliştirdiğimiz bu ilk yerli baz istasyonu için sipariş veren ilk operatör olmanın da gururunu yaşıyoruz".

Türk Telekom CEO'su Rami Aslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yerli üretimi desteklemek adına Türk Savunma Sanayi sektörünün en önemli projelerinden biri olan ve Ar-GE iştirakimizin de ortak olduğu ULAK için sipariş veren ilk şirket biz olduk. 213 bin kilometrelik fiber altyapımız ve sahip olduğumuz, 4.5G için kritik öneme sahip frekanslarımızla Nisan ayında başlayacak 4.5G'nin lideri olacağız. Bu sorumlulukla sektörümüze yön veren adımlar atmayı sürdürüyoruz. ULAK projesine verdiğimiz destek ve ilk sipariş veren operatör olmamız bu vizyonun en önemli göstergelerinden biridir. Türkiye'de yerli üretimi desteklemek ve cari açığın düşürülmesine katkı sağlamak adına çok önemli gördüğümüz bu proje, milyonlarca kullanıcıya hizmet veren gelişmiş teknolojik altyapımıza destek verecek ve hizmet kalitemizi daha da yükseltecektir."

ULAK projesinin, Türkiye'de 4.5G'nin milli imkan ve kaynaklarla hayata geçirilmesi için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Aslan, açıklamasını şu sözleri ile sürdürdü:

"Türk Telekom olarak hem teknolojimiz hem de yatırımlarımızla Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etmekten ve yıllardır yaptığımız yatırımların sonuçlarını görmekten dolayı gururluyuz. Sadece projede aldığımız rol ile değil, sektörde örnek teşkil etmesi gereken ilk siparişle de yerel üretime sürekli olarak destek olmaya devam ediyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Telekom'dan yerli üretime büyük destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zonguldak'ta cezalı futbolcu oynatan kulüp hükmen mağlup sayıldı
    18:18 Zonguldak'ta cezalı futbolcu oynatan kulüp hükmen mağlup sayıldı

    Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde 2. Amatör Küme Ereğli Grubu'nda oynanan bir karşılaşmada cezalı futbolcu oynatan kulüp, hükmen mağlup sayıldı. Zonguldak Futbol Disiplin Kurulu, yapılan itirazı kabul ederek kararını oy birliğiyle verdi. Cezası bitmeden müsabakada oynatılan oyuncu nedeniyle Cumaspor, 3-0 hükmen mağlup sayıldı ve oyuncuya 8 maç daha ceza verildi. Ayrıca, Cumasporlu Yönetici Ümit Üstün'e de 60 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

  • İnegöl'de toprak taşıyan kamyon alev alev yandı
    18:18 İnegöl'de toprak taşıyan kamyon alev alev yandı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, toprak taşıyan bir kamyonun motor kısmından çıkan dumanlar nedeniyle alev aldığı anlar kameraya yansıdı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

  • Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi
    18:16 Bingöl'de çocuklar ve aileleri Gazze'ye destek yürüyüşü gerçekleştirdi

    Bingöl'ün Solhan ilçesinde çocuklar ve aileleri, İsrail'in Filistin ve Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak Gazze'ye destek yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşte çocuklar İsrail'e tepkilerini pankartlarla gösterdi. Katılımcılar, Gazze'nin Filistin'in insanlık meselesi olduğunu vurgulayarak İsrail'in binlerce insanı katletmesine tepki gösterdi.

  • İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi
    18:15 İstanbul'da Kaçak Yolla Getirilen 100 Bin Adet Tıbbi Sülük Ele Geçirildi

    İstanbul'da kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ve Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyonda, Türkiye'ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon sonucunda yakalanan 2 şahsa 2 milyon lira ceza kesildi.

  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)
    18:13 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan partisinin Sancaktepe mitinginde konuştu: (2)

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü sandığa gidileceğini belirterek, "Bu sefer şehrimize ve ilçemize hizmet edecek, eser üretecek, 7 gün 24 saat hizmetimizde olacak yerel yöneticileri belirleyeceğiz.

  • Japonya, Filistinli Mültecilere Yardımları Sürdürmek İçin Düzenlemeler Yapıyor
    18:13 Japonya, Filistinli Mültecilere Yardımları Sürdürmek İçin Düzenlemeler Yapıyor

    Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yardımlarını sürdürmek için son düzenlemeleri yaptıklarını ve süreci hızlandırmak istediklerini söyledi. Kamikava, başkent Tokyo'daki basın toplantısında, Filistinli mültecilere destek konusunda UNRWA'nın uluslararası toplumda yaygın kabul gören vazgeçilmez role sahip olduğunu vurguladı.

  • AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu
    18:11 AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'de esnaf ziyaretinde bulundu

    AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Niğde'ye çeşitli programlara katılmak için geldi. Elitaş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Yeni Çarşı'da esnafla sohbet etti ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'e destek istedi. Elitaş'a AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Özegen ile partililer eşlik etti.

  • Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı
    18:07 Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, aracında uyuşturucu madde bulunan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Odunpazarı ilçesinde yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen bir araç durduruldu ve yapılan kontrollerde 558 gram bonzai ve 4 sentetik ecza ele geçirildi. Tutuklanan şüpheli, adli makamlar tarafından cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.


Advertisement