Türk Telekom, Engelsiz Yaşam Fuarına Katıldı - Son Dakika
Ekonomi

Türk Telekom, Engelsiz Yaşam Fuarına Katıldı

Türk Telekom, Engelsiz Yaşam Fuarına Katıldı

Türk Telekom, Türkiye'nin engellilere yönelik fuarı olan Engelsiz Yaşam Fuarı'nda engellilere sunduğu ürün ve hizmetleri tanıttı.

05.12.2016 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom, Türkiye'nin engellilere yönelik fuarı olan Engelsiz Yaşam Fuarı'nda engellilere sunduğu ürün ve hizmetleri tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 1-4 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilen fuarda Türk Telekom'un Engelsiz Tivibu, Telefon Kütüphanesi ve Sesli Adımlar projeleri ile Erişilebilir Yaşam Projesi ziyaretçilerle paylaşıldı.

Türk Telekom'un görme engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve sosyalleşmelerine destek olmak amacıyla geliştirdiği görme engelliler için dünyada ilk kapalı alan navigasyon hizmeti sunan Sesli Adımlar uygulaması fuar alanında ziyaretçilerin kullanımına sunuldu. Böylelikle, görme engelliler cep telefonları üzerinden aldıkları sesli yönlendirme yardımıyla fuar alanını yardıma ihtiyaç duymadan gezdi.

Türk Telekom çalışanı işaret dili tercümanları fuar boyunca işitme engelli ziyaretçilere, ürün ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) ve Türk Telekom'un iş birliği ile hayata geçirilen Türkiye'nin ilk ücretsiz Telefon Kütüphanesi, fuarda engellilerin yoğun ilgi gösterdiği projelerden biri oldu.

Telefon Kütüphanesi yüzlerce yerli yabancı eserle birlikte dünyaca ünlü ressamların sesli betimlemeli tablolarına da ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin görme engellilere yönelik ilk resim sergisi olan Tablolar Konuşuyor'da Van Gogh, Leonardo da Vinci, Ahmet Hamdi Bey gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserleri yer alıyor.

Türk Telekom, fuarda Erişilebilir Yaşam Projesi'yle engellilere yönelik hizmetlerinde gerçekleştirdiği dönüşümü de tanıttı. Söz konusu proje kapsamında engellilerin çağrı merkezlerini aradıklarında doğrudan müşteri temsilcisine bağlanması, Türk Telekom Ofisleri'nin erişilebilir mimari anlayışıyla yeniden düzenlenmesi sağlandı.

Türk Telekom Ofisleri'nde engelliler için rampa, kılavuz yüzey çizgileri Braille kabartma ve yönlendirme tabelaları bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Telekom, Engelsiz Yaşam Fuarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement