Türk Telekom Grubu Yarın Bilgisayar ve Yazıcılarını 1 Saatliğine Kapatacak - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom Grubu Yarın Bilgisayar ve Yazıcılarını 1 Saatliğine Kapatacak

Türk Telekom Grubu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Türkiye'nin 81 ilindeki tüm çalışanlarının katılımıyla daha yaşanabilir bir dünya için bilgisayar ve yazıcılarını 1 saatliğine kapatacak.

04.06.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom Grubu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Türkiye'nin 81 ilindeki tüm çalışanlarının katılımıyla daha yaşanabilir bir dünya için bilgisayar ve yazıcılarını 1 saatliğine kapatacak. Bu sayede, bir stadyumda oynanacak 26 maçı aydınlatabilecek 12 bin 750 kilovat saatlik enerji tasarrufu sağlanacak.

Türk Telekom Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre grup çalışanları; 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Türkiye'nin 81 ilindeki tüm ofislerinde, öğle arasında 1 saatliğine bilgisayar ve yazıcılarını kapatacak.

Grup çalışanlarının enerji verimliliğine dikkati çekmek için yapacağı bu etkinlikle, bir stadyumda oynanacak 26 gece maçını aydınlatabilecek enerjiye eşit olan yani 12 bin 750 kilovat saatlik enerji tasarrufunun sağlanması hedefleniyor.

Enerjinin verimli kullanımına ve tasarrufuna yönelik e-sürdürülebilirlikle ilgili konuları organize eden Global e-Sustainability Initiative (GeSI) üye ilk Türk şirketi olan Türk Telekom, ortaya koyduğu çevre odaklı çalışmalarla son dönemde önemli kazanımlara imza attı.

Buna göre Türk Telekom, 2011 yılından bu yana bin 560 merkezde güneş ve rüzgar enerjisi sistemlerinin kurulumunu gerçekleştirdi. Bu sayede yaklaşık 3,7 milyon kilovat saat enerji üretimi sağlandı ve 2,4 milyon kilogram karbonun doğaya salınımı önlenmiş oldu.

Enerji verimliliğini ve güvenilirliğini artırmak amacıyla, verimliliği düşük olan DC enerji ekipmanlarını yüksek verimli cihazlarla değiştiren Türk Telekom, bu dönüşümle soğutma etkisi dahil yıllık yaklaşık 63,3 milyon kilovat saatlik enerji tasarrufu sağladı ve 41 milyon kilograma eş karbon ayak izi ortadan kaldırıldı.

Santral dönüşüm/FiberkenTT projeleri kapsamında enerji verimliliği düşük olan santralleri verimliliği yüksek olan yeni nesil santrallerle ve dış ortam ekipmanlarıyla değiştiren Türk Telekom, bu dönüşüm sonucunda da yaklaşık 391 milyon kilovat saat enerji tasarrufu sağladı ve 242 milyon kilogram karbon salınımı engellendi.

Açıklamada, grubun enerji ve çevrenin korunmasına dair öne çıkan çalışmalarıyla ilgili şunlara da yer verildi:

"Türk Telekom Grubu şirketi Avea'nın 2008 yılında e-fatura sistemine geçmesiyle 2015 yılına kadar, yaklaşık 26,7 milyon kilovat saat enerji ve 207 bin metreküp sudan tasarruf sağlandı. Bu sayede 111 bin ağacın kesilmesinin önüne geçildi. Türk Telekom çalışanlarının, bayilerinin ve iş ortaklarının eğitiminden sorumlu olan Türk Telekom Akademi'nin e-öğrenme eğitimleriyle, 168 bin 858 çalışana çevrimiçi eğitim verilerek, online eğitimler ve bilgi kütüphanesi sayesinde yılda ortalama bin 286 ağaç kurtarıldı. Türk Telekom şirket genelinde 250 ayrı konumda kullanılan video konferans sistemiyle, 14 bin 573 uçuş ve uçuş sonrası araç kullanımından tasarruf edildi. Türk Telekom tarafından son üç yılda, 50 binada yapılan otomasyon çalışmaları sayesinde, elektrik tüketiminde yılda yaklaşık 1,9 milyon kilovat saat, doğalgaz tüketiminde yılda yaklaşık 410 bin metreküp tasarruf sağlandı. Türk Telekom, Genel Müdürlük binaları ve 12 Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ofislerde kullanılan kağıtların geri dönüşüm mekanizmaları sayesinde, ayda ortalama 40 ton kağıt geri dönüşüme kazandırılarak yaklaşık 640 ağacın kesilmesinin önüne geçiliyor. Ayrıca düzenlenen 'Kapak Toplama Kampanyası' kapsamında her türlü kapak ve pet şişe toplanarak geri dönüşümü sağlanıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Telekom Grubu Yarın Bilgisayar ve Yazıcılarını 1 Saatliğine Kapatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi
    12:03 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu görüntülere ilişkin resen soruşturma başlatmış ve birçok kişinin ifadesini almıştı.

  • Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı
    12:03 Edirne Ticaret Borsasında Buğdayın Kilogramı En Yüksek Fiyattan Satıldı

    Edirne Ticaret Borsasında buğdayın kilogramı en yüksek 9,249 liradan satıldı. Borsada işlem gören diğer ürünler ve fiyatları da açıklandı.

  • Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor
    12:01 Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor

    Oto bakım ustası Ali Curu, kış mevsiminin bitmesine rağmen kar lastiği kullanımının kaza riskini arttırdığını belirtti. Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Nisan 2024'te sona ereceğini hatırlatan Curu, yaz aylarında kış lastiği kullanmanın yakıt artışına ve kaza riskine neden olduğunu vurguladı. Kış lastiklerinin fren performansının düştüğü ve yakıt tüketimini artırdığına dikkat çeken Curu, yaz lastiği kullanımını önerdi.

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak
    11:59 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezleri kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'Basın Merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanı, teknik altyapı, simültane tercüme ve canlı yayın imkanı sunacak. Ayrıca, basın merkezlerinde 'Türkiye'nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi' temalı sergi de yer alacak.

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı
    11:59 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonunda 4 Zanlı Tutuklandı

    Edirne'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 zanlı tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 200 uyuşturucu hap ve 51 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılar, adliyeye sevk edildikten sonra tutuklandı.

  • Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı
    11:58 Karabük Üniversitesi'nde nefret söylemi suçlamasıyla 8 kişi gözaltına alındı

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medyada kullanılan nefret söylemlerine ilişkin 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Şu ana kadar 8 şüpheli yakalanırken, diğer 2 şüphelinin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

  • Belen'de çalıntı altın ele geçirilen otomobilde 3 şüpheli gözaltına alındı
    11:58 Belen'de çalıntı altın ele geçirilen otomobilde 3 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın Belen ilçesinde yapılan asayiş denetiminde şüphelenilen bir otomobil durduruldu. Araçta yapılan incelemede çalıntı olduğu belirlenen altınlar bulundu. E.T, M.Ç. ve G.L. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüpheliler emniyete götürülürken, altınlar sahiplerine teslim edildi.


Advertisement