Türk Telekom İkinci Kez Etno Yönetim Kurulu'na Seçildi - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom İkinci Kez Etno Yönetim Kurulu'na Seçildi

Türk Telekom'un, Avrupa Telekomünikasyon Operatörleri Birliği’nin (ETNO) Yönetim Kurulu’na ikinci kez seçildiği duyuruldu.

25.10.2014 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom'un, Avrupa Telekomünikasyon Operatörleri Birliği'nin (ETNO) Yönetim Kurulu'na ikinci kez seçildiği duyuruldu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ETNO Yönetim Kurulu'na ikinci kez seçilen Türk Telekom, kıtanın telekomünikasyon politikalarını şekillendiren kurumun yönetim kurulunda tek Türk şirket olarak yer alıyor.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Türk Telekom Üst Yöneticisi Rami Aslan, şirketin Avrupa telekomünikasyon sektöründe söz sahibi olmasının önemine işaret ederek, "Türk Telekom ailesinin, Avrupa kıtasının telekomünikasyon alanındaki politikasını şekillendiren şirketler arasında yer alması, Türkiye adına taşıdığımız çok kıymetli bir sorumluluk. Türk Telekom, sadece Avrupa'da değil GSMA ve SAMENA gibi küresel ve bölgesel platformlarda da aynı anda söz sahibi olan tek Türk şirket olarak önemli bir rol üstleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Aslan, internetin beraberinde getirdiği rekabet ve telekomünikasyon sektörünün çok segmentli yapısı karşısında, gelecek için yeni bir ekonomik model ihtiyacı doğduğunu belirterek, "Avrupa'nın dijital dönüşümü için yapılacak yatırımların yaklaşık 3 trilyon Avro'luk bir ekonomi yaratacağı tahmin ediliyor. Bu hem Türkiye hem de Avrupa telekomünikasyon sektörü için çok büyük bir fırsat ve parlak bir geleceği tarif ediyor. Türkiye'nin en değerli markası olarak ülkemizin dijital dönüşümünü gerçekleştirmeyi önceliğimiz olarak belirledik. Bu hedefle ilerlerken uluslararası yeni iş modelleri ve yaklaşımları geliştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki yetkinliği ve etkisiyle Türk Telekom'un tekrar seçilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını belirten ETNO Yönetim Kurulu Başkanı Luigi Gamberdella da, "ETNO temsili AB sınırlarının ötesine geçiyor. Türk Telekom'un yönetim kuruluna tekrar üye olarak seçilmesinden memnuniyet duyuyoruz. Çok değerli katkıları sektörümüzün geleceği ve politikalar hakkında daha etraflı bir bakış açısını benimsememize yardımcı oluyor. Türkiye ve Türk şirketleri daha güçlü bir Avrupa geleceği resminde yer almalıdır" açıklamasında bulundu.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, kurulduğu 1992 yılından itibaren Avrupa'daki büyük Telekom şirketlerinin ortak sesi olan ETNO'nun 35 ülkede 50 üyesi bulunuyor. Üye operatörlerin cirosu 600 milyar avroya ulaşırken, 1,6 milyon kişiye istihdam sağlanıyor. ETNO üyesi operatörler Avrupa'da genişbantın gelişmesine ve kıtanın dijital dönüşümüne liderlik ediyor. ETNO üyeleri inovatif ve katma değeri yüksek servis ve ürünlere yaptıkları harcamalarla Avrupa'da telekom sektörüne yapılan yatırımın yüzde 70'ini karşılıyorlar. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Telekom İkinci Kez Etno Yönetim Kurulu'na Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement