Türk Telekom, Mirza Delibaşiç Basketbol Turnuvasına Katılacak - Son Dakika
Spor

Türk Telekom, Mirza Delibaşiç Basketbol Turnuvasına Katılacak

Saraybosna'da bu yıl onuncusu düzenlenecek turnuvada Bosna, Cibona Zagreb, Partizan ve Türk Telekom takımları mücadele edecek.

09.09.2014 15:05  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Türk Telekom, Bosna Hersekli efsane basketbolcu Mirza Delibaşiç anısına düzenlenecek Mirza Delibaşiç Basketbol Turnuvası'na katılacak.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 13-14 Eylül tarihlerinde düzenlenecek turnuvaya, Delibaşiç'in uzun yıllar formasını giydiği Bosna Basketbol Kulübü ile Sırbistan'dan Partizan ve Hırvatistan'dan Cibona Zagreb takımları da katılacak.

Turnuvanın ilk maçı, 13 Eylül'de TSİ 18.30'da Bosna ile Türk Telekom arasında oynanacak. Aynı gün saat 21.00'de ise Partizan ile Cibona Zagreb karşılaşacak. Turnuvanın son gününde ise ilk maçların galipleri saat 20.15'te final maçında, mağlupları ise saat 18.00'de üçüncülük maçında karşı karşıya gelecek.

Bosna Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Armin Çengiç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuva kapsamında ayrıca, Mirza Delibaşiç'in Bosna'da oynadığı dönemde taşıdığı 12 numaralı formanın da emekliye ayrılacağını ve efsane basketbolcunun adını taşıyan spor salonunda sergileneceğini ifade etti.

Çengiç, organizasyonda Delibaşiç'in iki oğlu Danko ve Dariyo'nun da Bosna formasıyla 2'şer dakika sahada kalacağını söyledi.

Bosna Basketbol Kulübü'nün, eski Yugoslavya'da Avrupa şampiyonu olan ilk basketbol kulübü olduğunu hatırlatan Çengiç, kulübün 1979 yılında Avrupa şampiyonu olmasının 35. yıl dönümünü de turnuva kapsamında kutlayacaklarını kaydetti.

Mirza Delibaşiç kimdir?

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla kentinde 9 Ocak 1954'te dünyaya gelen Delibaşiç, profesyonel kariyerine Tuzla'da, Sloboda Basketbol Kulübünde başladı. Teletoviç, 1968-1972 yıllarında Sloboda forması giydikten sonra ilerleyen dönemde adıyla özdeşleşecek Bosna Basketbol Kulübü'ne transfer oldu.

Bosna formasıyla 700 maç oynayan Delibaşiç, 14 binin üzerinde sayı kaydetti. Burada forma giydiği dönemde, Yugoslavya ve Avrupa şampiyonlukları yaşayan Delibaşiç, Yugoslavya formasıyla da Balkanlar, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonlukları elde etti.

Bosna formasını 1972-1981 yıllarında giyen Delibaşiç, 1981 yılında transfer olduğu Real Madrid'de 1983 yılına kadar forma giydi ve kariyerini de burada sonlandırdı. Kariyeri boyunca birçok bireysel ödüle de layık görülen Delibaşiç, 1980 yılında Yugoslavya'da "en iyi basketbolcu" ödülüne layık görüldü.

Delibaşiç, yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle 8 Aralık 2001 tarihinde 47 yaşında Saraybosna'da hayatını kaybetti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türk Telekom, Mirza Delibaşiç Basketbol Turnuvasına Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement