Türk Telekom Okulları Bu Yıl 6 Bin 77 Mezun Verdi - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom Okulları Bu Yıl 6 Bin 77 Mezun Verdi

Türk Telekom'un "Türkiye’ye Değer" sosyal sorumluluk projesi kapsamında inşa edip Milli Eğitim Bakanlığı'na devrettiği Türk Telekom Okulları bu yıl 6 bin 77 mezun verdi.

13.06.2014 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom'un  " Türkiye'ye Değer" sosyal sorumluluk projesi kapsamında inşa edip Milli Eğitim Bakanlığı'na  devrettiği Türk Telekom Okulları bu yıl 6 bin 77 mezun verdi.

Türk Telekom açıklamasına göre, Türk Telekom Okulları'nda eğitim gören 30 bini aşkın öğrenci karnelerini aldı. Geçen yıl 4 bin 925 kişinin mezun olduğu Türk Telekom okullarında bu yılki mezun sayısı 6 bin 77'ye ulaştı.

Türk Telekom okulların arasında bulunan,  2009 yılında eğitim öğretime başlayan Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi'nde bu yıl 164 öğrenci karne aldı. Okul,  görme engelli, işitme engelli, hafif düzeyde zihinsel engelli ve otistik çocuklara eğitim veriyor.

2009 yılında eğitim öğretime başlayan Sürmene Türk Telekom Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi de gemi yapımı ve denizcilik konusunda eğitimlerini sürdürüyor.Toplamda 206 öğrencinin öğrenim gördüğü okuldan bu sene 3'ü kız 64 kişi mezun oldu.

Açıklamada yer alan bilgiye göre, Türk Telekom'un Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirdiği Türk Telekom Okulları Projesi kapsamında, Türkiye'nin birçok şehrinde 76 adet eğitim tesisi inşa edilerek Milli Eğitim Bakanlığına bağışlandı.

Türk Telekom Okulları'nda her öğretim yılında 30 bini aşkın öğrenci eğitim görüyor. Türk Telekom bu okullarda eğitim gören öğrenciler arasında sinerjiyi artırmak için her yıl şiir, resim ve kompozisyon gibi dallarda yarışma ve etkinlikler düzenliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Telekom Okulları Bu Yıl 6 Bin 77 Mezun Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement