Türk Telekom, ULAK'ta satışa ilişkin işbirliği sözleşmesini imzaladı - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom, ULAK'ta satışa ilişkin işbirliği sözleşmesini imzaladı

Türk Telekom, Mobil Dünya Kongresi'nde Aselsan ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza töreninde, yerli LTE baz istasyonu ULAK'ta satışa ilişkin iş birliği sözleşmesini imzaladı.

27.02.2017 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan: "Yerli teknolojilerin üretimi, stratejik olarak öncelik verdiğimiz alanların başında geliyor. Bu doğrultuda, iştirakimiz Argela ile birlikte ülkemizin ilk yerli LTE baz istasyonu projesi olan ULAK'ı geliştiren ekip arasında yer almak bizim için çok önemli. Tüm donanım ve yazılım bileşenleri yurt içinde Türk mühendisler tarafından geliştirilen ilk LTE yerli baz istasyonumuzu, çok yakında canlı şebekemizde kullanmaya başlayacağız. Türkiye'de yerli üretimi ve kullanımını desteklemek ve dolayısıyla cari açığın düşürülmesine katkı sağlamak adına büyük önem taşıyan bu proje, bugün milyonlarca kullanıcıya hizmet veren gelişmiş teknolojik altyapımızda yerini alarak hizmet kalitemizi daha da yükseltecek."

Türkiye'nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom, iştiraki Argela'nın da içerisinde yer aldığı ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından hayata geçirilen, Türkiye'nin ilk yerli LTE baz istasyonu projesi ULAK'ta satışa ilişkin iş birliği sözleşmesini Mobil Dünya Kongresi'nde imzaladı.

Aselsan ev sahipliğinde düzenlenen imza törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (UDHB) Müsteşarı Suat Hayri Aka, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, UDHB Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Murat Şeker'in yanı sıra Türk Telekom adına ise Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan katıldı.

Cengiz Doğan: "ULAK'ın önümüzdeki dönemde LTE-A şebekemizde kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz."
İmza töreninde yaptığı değerlendirmede milli teknolojilerin önemine değinen Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan: "Türk Telekom olarak hem teknolojimiz hem de yatırımlarımızla Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik ediyoruz. Yerli teknolojilerin üretimi, stratejik olarak öncelik verdiğimiz alanların başında geliyor. Bu doğrultuda, iştirakimiz Argela ile birlikte ülkemizin ilk yerli LTE baz istasyonu projesi olan ULAK'ı geliştiren ekip arasında yer alıyor olmak bizim için çok önemli. Tüm donanım ve yazılım bileşenleri yurt içinde Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ilk yerli LTE baz istasyonumuzu, yakında canlı şebekemizde kullanmaya başlayacağız. Türkiye'nin teknoloji ithalatına bağımlılığını azaltması anlamında oldukça önemli bir proje olan ULAK'ın önümüzdeki dönemde LTE-A şebekemizde kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz.

Türkiye'de yerli üretimi ve kullanımını desteklemek ve dolayısıyla cari açığın düşürülmesine katkı sağlamak adına büyük önem taşıyan bu proje, bugün milyonlarca kullanıcıya hizmet veren gelişmiş teknolojik altyapımızda yerini alarak hizmet kalitemizi daha da yükseltecek. ULAK'ın yanı sıra, Aselsan tarafından baz istasyonlarında kullanılmak üzere geliştirilen ilk yerli anteni de en kısa zamanda şebekemizde test etmeyi hedefliyoruz.

Ülkemizi teknolojiyi sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten ve hatta ihraç eden bir ülke haline getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda Argela ile sadece Türkiye'de değil, dünya çapında 5G teknolojilerinin standartlarını belirleme çalışmalarına uzun süre öncesinden başladık. Bu bağlamda Argela mühendisleri tarafından geliştirilen ProgRAN teknolojisi için ABD Patent ve Marka Ofisine bugüne kadar 28 adet patent başvurusu yapmış olmaktan gurur duyuyoruz. Yine geçtiğimiz günlerde dünya devleriyle yarışacak 5G teknolojilerini Türkiye'de yerli ve milli kaynaklarla geliştirmek amacıyla 5G Mükemmeliyet Merkezi'mizi açtık. Merkezimiz, dünyadan birçok teknoloji şirketi için rol model olmanın yanı sıra, hem en son teknolojileri yakından takip etmek hem de başardıklarımızı uluslararası arenada tanıtmak için küresel laboratuvarlara, operatörlere ve tedarikçilere doğrudan açılan bir kapı görevi görecek. Ayrıca teknoloji transferi ile de teknoloji ihracatına yönelik önemli katkılar sağlayacak" dedi.

Argela, Aselsan ve Netaş'ın yer aldığı ULAK projesinde dördüncü nesil mobil iletişim teknolojilerine sahip yerli baz istasyonlarının tüm donanım ve yazılım bileşenleri, yurt içinde Türk mühendisleri tarafından geliştiriliyor. Proje kapsamında geliştirilen LTE teknolojili yerli baz istasyonları, hem mobil operatörlerin hem de kamu güvenliği kapsamında görev yapan kurumların kullanımına sunulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Telekom, ULAK'ta satışa ilişkin işbirliği sözleşmesini imzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement