Türk Vatandaşını Sınır Dışı Eden Norveç, 12 Bin Avro Tazminat Ödeyecek - Son Dakika
Dünya

Türk Vatandaşını Sınır Dışı Eden Norveç, 12 Bin Avro Tazminat Ödeyecek

Norveç, 2011 yılında sınır dışı ettiği Kürt kökenli Türk vatandaşı Kamran Kaplan ve ailesine, 12 bini tazminat olarak toplam 20 bin avro ödeyecek.

24.07.2014 12:34  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Avrupa ülkelerinden Norveç, 2011 yılında sınır dışı ettiği Kürt kökenli Türk vatandaşı Kamran Kaplan ve ailesine, 12 bini tazminat olarak toplam 20 bin euro ödeyecek.

Strazburg'da faaliyet gösteren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), "PKK sempatizanı" olarak nitelenen ve Norveç'te ağır yaralama sucu işlediği gerekçesiyle mahkum olduğu belirtilen Kamran Kaplan ile 2012 yılında Norveç vatandaşlığını elde eden esi ve üç çocuğu tarafından 2011 yılında yapılan başvuru üzerine açılan davayı Norveç aleyhinde sonuçlandırdı.

Mahkeme, başvuru yapanların, Kamran Kaplan'ın Norveç'ten sınır dışı edilmesinin aileyi böldüğü ve otizm hastalığı olan, ailenin en küçük çocuğunun özel tedavi ihtiyaçlarının dikkate alınmadığını savunduğu davada Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin özel ve aile hayatına saygı ile ilgili 8. Maddesinin ihlal edildiğine hükmederek Kaplan ailesine tazminat olarak toplam 12 bin, mahkeme masrafları olarak da toplam 8 bin euro ödenmesi kararını verdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Türk Vatandaşını Sınır Dışı Eden Norveç, 12 Bin Avro Tazminat Ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD, Filistin Devletinin BM Üyeliğini Veto Etti
    13:38 ABD, Filistin Devletinin BM Üyeliğini Veto Etti

    Birleşmiş Milletler'in Filistin devletini tanıması önerisiyle Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada ABD veto kullanarak Filistinlilerin kuruluşa tam üyeliğini engelledi. İngiltere ve İsviçre çekimser kalırken, konseyin geri kalan 12 üyesi lehte oy kullandı.

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.


Advertisement