Reyhanlı'da Türk ve Suriyeli 71 Çift Dünya Evine Girdi - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'da Türk ve Suriyeli 71 Çift Dünya Evine Girdi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, bu yılın 11 ayında 71 Türk ve Suriyeli çift dünya evine girdi.

09.12.2014 16:52  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Reyhanlı ilçesinde, bu yılın 11 ayında 71 Türk ve Suriyeli çift dünya evine girdi.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye yerleşen Suriyeli gençlerin bazıları, hayat arkadaşlarını, ölümden kaçıp sığındıkları yerlerde buldu.

Evlerini, vatanlarını, mallarını hayatta kalmak için terk ederek komşu ülkelere sığınan binlerce Suriyelinin kararmış yaşamları, Türkiye'de yeniden yeşeriyor.

Sınır ötesi bayramlaşma ve akraba ilişkileri nedeniyle çok sayıda Türk ve Suriyeli genç dünya evine girerken, bu tür evliliklerin iç savaş süresince de devam ettiği görüldü.

İlçede bu yılın 11 ayda 936 çiftin nikahı kıyılırken, 71 erkeğin ise Suriyeli kızlarla evlendikleri belirlendi.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki zulümden dolayı ilçelerinde şuanda 55 bin Suriyeli misafirin yaşadığını söyledi.

Belediye ve Kaymakamlık olarak ilçede bulunan misafirlere ellerinden geldiği kadar destek olduklarını belirten Şanverdi, şunları kaydetti:

"Komşuluk hakkı ve Reyhanlı'daki misafirperverliği her zaman onlara göstermeye gayret ediyoruz. Reyhanlı halkı bugüne kadar ekmeğini, aşını paylaşarak Suriyeli misafirlerimize elinden geleni yaptı. Suriye'yi komşumuz, akrabamız ve kardeşimiz olarak görüyoruz. Her zaman onlara insan olarak yaklaşıyoruz. Suriye'de kan ve göz yaşı var, orada insanlar mağdur oluyor."

Suriyeli sığınmacılarla önceden gelen bir akrabalık ilişkileri olduğunu hatırlatan Şanverdi, Suriye'den ilçeye gelerek yerleşen insanların burada yeni yuvalarını kurduklarını vurguladı.

Çiftlerin birbirleriyle tanışıp severek evlendiklerine dikkati çeken Şanverdi, "Evlilikler genellikle, birbirlerini severek, tanıyarak oluyor. Bu evlilikler de dostluğumuzu ve kardeşliğimiz pekiştirecek. Türk ve Suriyeli genç çiftlere huzur ve mutluluk temenni ediyoruz" dedi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'da Türk ve Suriyeli 71 Çift Dünya Evine Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement