Türk Yatırımcılar Etiyopya'ya Gelebilir" - Son Dakika
Ekonomi

Türk Yatırımcılar Etiyopya'ya Gelebilir"

Etiyopya Türkiye İşadamları Derneği Başkanı Bulut: "Türk yatırımcılar gönül rahatlığıyla Etiyopya'ya gelebilir" "Tekstil ve tarım sektörlerinde Etiyopya'nın önemli devlet teşvikleri var. Türk yatırımcılar bunlardan faydalanabilir"

04.04.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etiyopya-Türkiye İşadamları Derneği Başkanı Melikgazi Bulut, Etiyopya'da Türk girişimciler için önemli fırsatlar olduğunu belirterek, "Türk yatırımcılar gönül rahatlığıyla Etiyopya'ya gelebilir" dedi.

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Etiyopya arasındaki ticaret hacminin arttığına dikkati çekerek, "Tekstil ve tarım sektörlerinde Etiyopya'nın önemli devlet teşvikleri var. Türk yatırımcılar bunlardan faydalanabilir. Ülkede bürokratik ve bir takım sorunlar olsa da aynı şekilde kar oranları da oldukça yüksek" dedi.

Dünyada, Afrika'nın yükselen yıldız olarak görüldüğüne işaret eden Bulut, Etiyopya'nın bu yıldızın merkezinde bulunduğunu ve ülkeye gelen yatırımcılara derneğin yardımcı olduğunu, Türkiye ile Etiyopya arasındaki ilişkilerin çok iyi bir noktada olduğunu kaydetti.

Bulut, şunları kaydetti:

"Hedefimiz, dış ilişkilerdeki bu üst düzey ilişkiyi ekonomik ilişkilere de yansıtabilmek. Türkiye ile Etiyopya arasında ticaret hacmi 2000 yılında 27 milyon dolarken bu rakamın 2013'te 350 milyon dolara ulaştı. Amacımız bu rakamı daha da ileriye götürebilmektir"

Etiyopya'da bulunan Türk yatırımcıların genellikle tekstil, mobilya ve tarım alanlarında faaliyet gösterdiklerini dile getiren Bulut, Etiyopya'da bulunan Türk yatırımcılar için ABD pazarına kotasız, AB pazarına da gümrüksüz, Etiyopya ile anlaşması bulunan 22 ayrı Afrika ülkesine de yine gümrüksüz mal ihraç etme imkanı bulunduğunu bildirdi. - Addis Ababa

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Yatırımcılar Etiyopya'ya Gelebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement