Türk Yemeklerini Japonya'da Tanıtacak - Son Dakika
Yerel

Türk Yemeklerini Japonya'da Tanıtacak

Japonya'dan Samsun'a gelen aşçı Shinya Okazaki, Türkiye'nin yöresel yemeklerini kitap haline getirerek ülkesinde tanıtacak.

09.09.2014 11:45  Güncelleme: 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET KUMCAĞIZ - Japonya'dan Samsun'a gelen aşçı Shinya Okazaki, Türkiye'nin bütün illerinde öğrendiği yöresel yemekleri kitap haline getirerek ülkesinde tanıtacak.

Çalışmalarını Samsun'da sürdüren Okazaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Yoko Okazaki ile Samsun'a gelerek yöresel yemekleri öğrenmeye çalıştığını söyledi.

Bafra ve 19 Mayıs ilçesine ait  yöresel yemekleri öğrenen Okazaki, "Japonya'da lokanta işletmeciliği yapıyorum. Türk yemeklerini ve kültürünü çok beğeniyorum. Bu nedenle Türkiye'ye geldim, birçok şehrini ve ilçelerini gezerek yöresel yemeklerini yapmayı öğrendim. Yöresel yemeklerin fotoğraflarını çekiyorum ve yapılışını öğreniyorum" diye konuştu.

Okazaki,  yaklaşık 4 yıldan beri Türk yemeklerini öğrenmeye çalıştığını ifade ederek, Türk insanları ve yemeklerini çok sevdiğini anlattı.

"Türkiye'nin Japonya'daki gönüllü elçisiyim"

Türkiye'de karşılaştığı ilgiden çok memnun olduğunu dile getiren Okazaki, "Tüm Karadeniz'i gezdim. Buradan Sinop'a geçip oradan İç Anadolu Bölgesi'ni gezerek Akdeniz ve Ege Bölgesi'ne gideceğim. Amacım tüm Türkiye'deki yöresel yemekleri ülkeme döndüğüm zaman kitap haline getirmek. Kitabın ön çalışmasını tamamladım. Japonca yazılarak renkli fotoğraflarla basılacak. Türkiye'nin Japonya'daki gönüllü elçisiyim. Türk yemeklerini, damak tadını ülkemde tanıtarak öğreteceğim" ifadesini kullandı.

Okazaki, 19 Mayıs ilçesine bağlı Esentepe köyünde ev hanımlarından yöresel Arnavut böreği, Bafra ilçesinde de Bafra pidesi ve nokul yapmasını öğrendi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Yemeklerini Japonya'da Tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement