Türkav'dan 'Şiir ve Türkü' Şöleni - Son Dakika
Yerel

Türkav'dan 'Şiir ve Türkü' Şöleni

Türkav\'dan \'Şiir ve Türkü\' Şöleni

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Eskişehir Şubesi, Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda ‘Şiir ve türkü şöleni’ düzenledi.

03.06.2016 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Eskişehir Şubesi, Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda 'Şiir ve türkü şöleni' düzenledi.

Etkinliğe Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavid Aydın, Opr. Dr. Kayıhan Çağlar ve davetliler katıldı. Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleştirilen etkinlik, davetliler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) tarafından da katılım ve destek sağlanan programda, öğretmenler ve öğrenciler şiir ve türkü söylediler.

Etkinliğe, Belçika'dan program için gelen ünlü halk ozanı, Ozan Fakı Edeer, Eskişehirli Halk Ozanı Arif Çayır sazları eşliğinde türküler söylediler. Burhanettin Çil, Ahmet Urfalı, Hüseyin Kararman ve diğer şairler şiirler okuyarak etkinliğe renk kattılar.

TÜRKAV Eskişehir Şube Başkanı Hasan Sezer, yaptığı açılış konuşmasında, "Türk milleti duyguludur. Bunu Türk şiirinde ve türkülerimizde görmekteyiz. Son zamanlarda yaşadığımız sıkıntılardan kısa zamanda kurtulmamızı diliyorum. Şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi şükranla yad ediyorum" dedi.

Etkinliğin sonunda görev alan öğrenci, öğretmen, halk ozanı ve şairlere katılım belgeleri verildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkav'dan 'Şiir ve Türkü' Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement