'Türkçe Dilbilgisi-kardeş Kentlerin Kitabı" Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

'Türkçe Dilbilgisi-kardeş Kentlerin Kitabı" Tanıtıldı

\'Türkçe Dilbilgisi-kardeş Kentlerin Kitabı" Tanıtıldı

Silifke Belediyesi Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezinde Silifke ve Hassloch kardeş şehirlerin ortak bir kültür projesi olan, Yazar Celal Taşkıran tarafından hazırlanan ’’Türkçe Dilbilgisi-Kardeş Kentlerin Kitabı”nın tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.

29.08.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Belediyesi Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezinde Silifke ve Hassloch kardeş şehirlerin ortak bir kültür projesi olan, Yazar Celal Taşkıran tarafından hazırlanan "Türkçe Dilbilgisi-Kardeş Kentlerin Kitabı"nın tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Başkan Yardımcısı Ömer Savar ve Almanya Hassloch'tan gelen kardeş şehir heyetinin de katıldığı tanıtım töreninde, "Türkçe Dilbilgisi - Kardeş Kentlerin Kitabı"nın içeriği ve hazırlanmasında geçen süreçlerle ilgili bilgi verildi.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "1929 Silifke Doğumlu yazarımız Celal Taşkıran'a Uzuncaburç Mahallesindeki evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Sayın Celal Taşkıran'a Silifke ve Hassloch kardeş şehirleri ortak kültür projesi "Türkçe Dilbilgisi – Kardeş Kentlerin Kitabı" için teşekkür ediyoruz. Kültür ve sanata katkı sağlayan güzel yürekli insanların her zaman yanında oluyoruz, olacağız. Turizm rehberi olan ve geçmiş yıllarda Silifke Turizm Müdürlüğü görevini yürüten değerli büyüğümüz Celal Taşkıran, Silifke'nin turizm elçisi durumundadır. İngilizce olarak kaleme aldığı Silifke ve çevresi adlı eser, kaymakamlıklarda, valiliklerde, kütüphanelerde, konsolosluklarda, büyükelçiliklerde, 5 yıldızlı otellerde, seyahat acentelerinde, yani yurt içi ve yurt dışında turizmle ilgili her yere gönderilmiştir. Böylelikle Silifke, dünyanın dört bir tarafından bilinir hale gelmiştir. Bunun yanında son 10 yılda kaleme aldığı ve emek harcadığı Silifke ve Hassloch kardeş şehirlerinin ortak bir kültür projesi olan "Türkçe Dilbilgisi - Kardeş Kentlerin Kitabı"da kendisinin büyük emek ve gayretleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Bu kitabın tanıtımını yapmaktan da büyük mutluluk duyduk. Emeği geçen diğer kardeş şehir üyelerimize de teşekkür ediyorum" dedi.

Kardeş şehir Hassloch'tan gelen Başkan Yardımcısı ise, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut'un ve Silifke insanının misafirperverliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, böyle bir kültürün ve kardeşliğin yaşatılmasından önemli bir katkısı olan Celal Taşkıran'a teşekkür ederek, Silifke ve Hassloch kardeş şehirleri ortak kültür projesi "Türkçe Dilbilgisi – Kardeş Kentlerin Kitabı" için teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Türkçe Dilbilgisi-kardeş Kentlerin Kitabı' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement