Türkçe Öğretim Gören 80 Ülkeden 200 Öğrencinin Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Türkçe Öğretim Gören 80 Ülkeden 200 Öğrencinin Mezuniyet Coşkusu

Türkçe Öğretim Gören 80 Ülkeden 200 Öğrencinin Mezuniyet Coşkusu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) Türkçe eğitim gören yaklaşık 80 ülkeden 200 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı.

16.06.2015 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) Türkçe eğitim gören yaklaşık 80 ülkeden 200 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı.

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Ankara ve İstanbul dışında nadir olarak bulunan Tömer'in ESOGÜ'nün yükselen yıldızlarından biri olduğunu söyledi.

Tömer'in yaptığı faaliyetler bakımından bütün dünyaya açılım gösterecek kadar önemli olduğunu ifade eden Gönen, bu tür faaliyetlerin yıllar sonra meyvesini vereceğini de aktararak, "Bu öğrencilerimizin kendi ülkelerine döndüğünde ülkemize sıcak bir bakış, sıcak bir sempati, dostluk eli uzandığında elbette meyvelerini görmüş olacağız. Biz hem ESOGÜ olarak hem Eskişehir olarak hem de Türkiye olarak, insanlık aleminin bu nadide çiçeklerini ülkemizde, şehrimizde ve üniversitemizde ağırlamaktan sonsuz derecede memnunuz. Çünkü biz siz kardeşlerimizi tanıyoruz. Sizler de bizleri tanıyorsunuz.Aslında insan olarak birbirimizden çokta bir farkımız yok gördüğünüz gibi. Ama farklı dillerimiz, birbirimizi sevmeye, birbirimizi anlamaya engel değil" dedi.

"İNSANLIK VE DÜNYA DEVLETLER ALEMİNDE BİR FARKIMIZ OLDUĞU GÖRÜLMELİDİR"

"Şimdiye kadar mazlumun ve günahsızın kaderini paylaşmakta öne çıkmış, onlara destek olmuş bir ülke olarak, bir millet olarak da bizim insanlık aleminde, dünya devletler aleminde bir farkımız olduğu da görülmelidir" diyen Gönen, şöyle devam etti:

"İşte yakın zamanda Suriye'de olup biten, Irak'ta olup biten hadiselerden sonra maalesef bizim kabul ettiğimiz 2,5- 3 milyon insanımızı, kardeşimizi onlar 3-5 bin kabul ederek bizimle eşdeğer olmak istiyorlar. Tabi bu mümkün görünmüyor. Dolayısıyla bizim hem ülke olarak hem Eskişehir olarak hem de ESOGÜ olarak, onlara her zaman kucağımız ve gönlümüz açık olacak."

Daha sonra öğrenciler Türkçe şiirler okudu, Eskişehir'de yaşadıklarını ilginç olayları tiyatro gösterisinde sergiledi ve Türkçe şarkılar söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkçe Öğretim Gören 80 Ülkeden 200 Öğrencinin Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement