Türkçe Okutmanları, Sırbistan'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Türkçe Okutmanları, Sırbistan'da Buluştu

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Okutmanları Hizmet İçi Eğitim Programı, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da başladı.

16.06.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Okutmanları Hizmet İçi Eğitim Programı, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da başladı.

Belgrad Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde, farklı ülkelerde görev yapan Türkçe okutmanlarının katılımıyla düzenlenen programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, bir ay kadar önce açılan Belgrad Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin temel amacının Sırbistan ile Türkiye arasındaki kültür işbirliğini geliştirmek olduğunu söyledi.

Tarihi ve kültürel açıdan zengin olan Belgrad'a önem verdiklerini belirten Dursun, hizmet içi eğitim programını bu şehirde düzenleyerek, Türkiye'ye ve Türk halkına da bu şehrin önemine dair mesaj vermek istediklerini aktardı.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay da hizmet içi eğitim programının Belgrad'da yapılmasının kendileri için onur verici olduğunu belirterek, Yunus Emre Enstitüsü'nde görevli okutmanları "yurt dışına tayin edilmiş dervişler" olarak nitelendirdi.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ise hizmet içi eğitim programının, Türkçe okutmanlarının tecrübelerini birbiriyle paylaşmak açısından önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin hedefleri ve geniş ufukları olan bir ülke olduğunu vurgulayan Develi, "Bu hedefleri uygulamak için oluşturulan kurumlardan biri de Yunus Emre Enstitüsü'dür. Enstitü olarak işlerimizin en önemli parçalarından biri, öğrenmek isteyene Türkçe öğretmektir. Hem dilimizin sesini hem de kültürümüzü daha geniş ve uzak coğrafyalara götürmek gayretindeyiz" ifadesini kullandı.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Okutmanları Hizmet İçi Eğitim Programı, 20 Haziran'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkçe Okutmanları, Sırbistan'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement