Türkçe Yaz Okulu'na katılan yabancı öğrenciler sertifikalarını aldı - Son Dakika
Güncel

Türkçe Yaz Okulu'na katılan yabancı öğrenciler sertifikalarını aldı

Yunus Emre Enstitüsü tarafından 46 ülkeden 540 öğrenciyle bu yıl yedincisi düzenlenen 2016 Türkçe Yaz Okulu'nun ödül ve sertifika töreni gerçekleştirildi.

26.08.2016 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Törende konuşma yapan Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Sarıgül, "Türkiye kıtaları birleştiriyor. Türkler gönülleri birleştiriyor. Türkçe "Yaz Okulu" da öğrencileri birleştiriyor dedi.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen 2016 Türkçe Yaz Okulu'nun Sertifika ve Ödül Töreni dün akşam Dedeman Bostancı Otel ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Bu yıl 46 ülkeden 540 öğrencinin katılımıyla 16 farklı ilde gerçekleştirilen "Türkçe Yaz Okulu" süresince birçok etkinlik ve yarışma düzenlendi. 1 ay süren etkinliklerin ardından "Türkçeyle Yarışıyorum" Bilgi Yarışması, "Türkiye'yi Yaşıyorum" Fotoğraf, Video ve Metin Yarışması'nın ödülleri ile Türkçe Yaz Okulu'na katılan öğrencilerin sertifikaları düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

7 yılda 45 Kültür Merkezi

Yunus Emre Enstitüsü Türkiye'yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak, zengin kültürel birikimimizi paylaşmak, Türkiye'nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini artırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla 2009 yılından bu yana çalışıyor. Avrupa, Asya, Ortadoğu, Uzakdoğu, Afrika ve Amerika'da olmak üzere 7 yıl içerisinde 37 farklı ülkede 45 Türk Kültür Merkezi sayısına ulaşıldı. Bu yıl ilk defa Amerika kıtasında da bir merkez açan Yunus Emre Enstitüsü, 2023 vizyonu doğrultusunda Amerika kıtasıyla birlikte, Sahra Altı Afrika ve Orta Asya'ya öncelik vermeyi hedefliyor.

Dostluk Tırı 10 ilde

Türkçe Yaz Okulu öğrencilerini halkla buluşturmak amacıyla Türkiye'yi gezen "Dostluk Tırı" 25 Temmuz'dan 24 Ağustos'a kadar yaklaşık 10 ili dolaştı. Misafir öğrenciler her akşam tırda bulunan özel sahnede Türkiye'nin kültürü, tarihi, sanatı, Türkçe dilbilgisi ve bulundukları şehirle ilgili soruların yöneltildiği "Türkçeyle Yarışıyorum" müsabakasına katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yarışmanın büyük finali dün gece gerçekleşti. Yarışmada birinci Filistin'den Muhammed Barakat olurken, ikinci Gürcistan'dan Henera üçüncü ise Macaristan'dan Peter oldu.

Türkiye'yi anlattılar

Türkçe Yaz Okulu kapsamında sosyal medya mecralarında üç bölümden oluşan "Türkiye'yi Yaşıyorum" yarışması düzenlendi. Enstitünün sosyal medya hesapları üzerinden düzenlediği yarışmanın amacı, Türkçe Yaz Okulu öğrencilerinin Türk kültürü, sanatı, tarihi ve dili hakkındaki deneyimlerini paylaşmalarını sağlamak ve Türkiye'nin doğal, tarihi, kültürel güzelliklerinin de tanıtımını yapmak. Öğrencilerin gözünden Türkiye'nin konu edildiği yarışma, metin, fotoğraf ve video eser kategorilerinde yapıldı. Yarışmada metin kategorisindebirinci Ürdün'den Beşair Razmeh olurken, Fotoğraf kategorisinde birinciliği Mısır'dan Nora Ahmed aldı. Video eser kategorisinin birincisi ise Avusturya'dan El Haj – Moustafa oldu.

Büyük final 27 Ağustos'ta Ülker Sports Arena'da

Türkçe Yaz Okulu kapsamında gerçekleştirilen Türkçe derslerini tamamlayan ve bir ay süreyle Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı bulan 540 öğrenci de sertifikalarına kavuştu. Türkçe Yaz Okulu'nun kapanışı Cumhurbaşkanlığı himayesinde 27 Ağustos'ta İstanbul'da, Ülker Sports Arena'da düzenlenecek 2. Uluslararası Türkçe Bayramı ile olacak. Misafir öğrenciler, "İnsan ve Türkçe" temalı kapanış gösterisinde dünyaya Türkçe, barış, dostluk ve sevgi mesajları gönderecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkçe Yaz Okulu'na katılan yabancı öğrenciler sertifikalarını aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement