Turkcell İçin Kritik Karar! - Son Dakika
Ekonomi

Turkcell İçin Kritik Karar!

Turkcell İçin Kritik Karar!

İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), kararını açıkladı.

05.02.2014 16:26  Güncelleme: 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz Yüksek Mahkemesi (Privy Council), Turkcell'in hissedarı Altimo'nun, Çukurova'nın kendilerine 1,57 milyar dolar ödenmesi için son tarihin belirlenmesi amacıyla yaptığı başvurunun değerlendirdiği duruşmada Çukurova'nın gerekli ödemeyi New York'taki davanın sonuçlanmasının ardından 60 gün içerisinde yapmasına karar verdi. 

İngiliz Yüksek Mahkemesi'ndeki duruşmada, Altimo'nun aralık ayında Çukurova'nın ödeme yapması için son günün belirlenmesi amacıyla yaptığı başvuruyu değerlendiren mahkeme, Çukurova'nın mevcut ödemesinin temditinin (uzatma) New York Bölge Temyiz Mahkemesi'nin kararına kadar devam ettirilmesini kararlaştırdı.  

Çukurova'nın New York Mahkemesi'nin kararının ardından 60 gün içerisinde söz konusu ödemeyi gerçekleştirmesi gerekeceği belirtilirken, İngiliz Yüksek Mahkemesi'nde 25 Şubat tarihinde Çukurova ve Sonera'nın temsil edileceği bir duruşma yapılacağı kaydedildi. İngiliz Yüksek Mahkemesi, Turkcell'in Rus hissedarı Altimo'nun daha önce mahkemenin Çukurova'nın kendilerine şirketin kontrol hisselerine ilişkin davada ödemesi için kararlaştırdığı 1,57 milyar doların ödenmesi için son tarihin belirlenmesi amacıyla mahkemeye resmen başvurulduğunu belirtmişti. 

İngiliz Yüksek Mahkemesi 9 Temmuz 2013'te Turkcell'deki kontrol hisselerine ilişkin kararında Çukurova'nın 60 gün içerisinde Altimo'ya 1,57 milyar dolar ödemesi koşulu ile Turkcell'deki kontrol payını geri alabileceğini açıklamıştı. Çukurova, kredi sağlamak için Turkcell hisselerini teminat göstermesini engelleyen New York Bölge Mahkemesi kararını temyiz ettiğini belirterek, ödeme için süre uzatımı istemişti.  İngiliz Yüksek Mahkemesi ise bu kararı yerinde bularak, "Heyet, Çukurova Holding ve Çukurova Finance International'a Turkcell hisselerini geri almaları için herhangi bir son tarih belirlenmeden süre uzatımına izin vermiştir. Ancak şartlarda değişiklik olması halinde veya 1 Aralık 2013 tarihinden sonra, son tarih belirlenmesi için tarafların talepte bulunmasına izin vermektedir" ifadesini kullanmıştı. 

Öte yandan, Çukurova Holding'in Turkcell'in İsveçli hissedarı Telia Sonera Turkcell Holding hisselerine ilişkin devir sözleşmesine uymadığı gerekçesiyle Cenevre Tahkim Mahkemesi'nin 2011'de verdiği 932 milyon dolar ve faizinin ödenmesi yönündeki kararını ABD'ye taşımış ve New York Mahkemesi'nin bahsi geçen paya ilişkin tedbir kararı almıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Turkcell İçin Kritik Karar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement