Turkcell'in 4.5g'si Avrupa ve Amerika'yı Solladı" - Son Dakika
Güncel

Turkcell'in 4.5g'si Avrupa ve Amerika'yı Solladı"

Turkcell\'in 4.5g\'si Avrupa ve Amerika\'yı Solladı"

– Turkcell, uygulamaya konmasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçen 4.5G'nin Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya'nın lider mobil operatörlerini geride bıraktığını ileri sürdü.

23.03.2017 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– Turkcell, uygulamaya konmasının üzerinden yaklaşık bir yıl geçen 4.5G'nin Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa,  İngiltere, İspanya ve İtalya'nın lider mobil operatörlerini geride bıraktığını ileri sürdü. Turkcell müşterilerinin ortalama indirme hızı 53.4 Mbps olurken, yükleme hızları ise 18.6 Mbps'ye ulaştı.

4.5G uygulamasının başlamasının üzerinden bir yıl geçmesi nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, yatırımlarıyla dünyanın en güçlü 4.5G altyapılarından birini Türkiye'ye kazandırdıklarını, bu alanda dünyanın lider operatörlerini geride bırakarak Türkiye'yi en hızlı 4.5G ile buluşturduğunu söyledi.

Terzioğlu'nun verdiği bilgiye göre, Turkcell Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa,  İngiltere, İspanya ve İtalya'nın mobil operatörleri arasında, 2 GB'lik internet paketlerinin maliyetleri dikkate alınarak yapılan hesaplamada en uygun fiyatla mobil data sunan şirket oldu.

4.5G ile geçen bir yılda data kullanımı yüzde 92 artarak 602 milyon GB'ye ulaştı

Terzioğlu, 4.5G ihalesinde en yüksek frekansları alan Turkcell, sadece illerde değil tüm ilçelerde de 4.5G kapsamasını tamamladığını belirtti. 4.5G kapsamasını yüzde 82.5'e çıkardıklarını dile getiren Terzioğlu, Turkcell'in 4.5G müşteri sayısının da 26 milyona dayandığını vurguladı. Turkcell müşterilerinin 4.5G ile birlikte data kullanımlarını artırdığına işaret eden Terzioğlu, bir yıl boyunca toplamda 602 milyon GB'ye yakın data kullandıklarını, bu rakamın önceki yıla göre kullanımlarını yüzde 92 artış anlamına geldiğini kaydetti.

4.5G ile geçen yaklaşık bir yılı değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu şunları söyledi:

"4.5G ihalesinde yaptığımız yatırımla Türkiye'de 4.5G'de liderliğimizi ilan etmiştik. Ancak bunun bizim için yeterli olmadığını biliyorduk. Amacımız ülkemiz insanına dünyanın en yüksek mobil internet hızını gerçek 4.5G deneyimiyle sunmaktı. Bunun için yatırımlarımızı ara vermeden sürdürdük ve sadece Türkiye'nin değil dünyanın en iyi altyapılarından birini kurarak 2020'lerin teknolojileriyle hizmet vermeye başladık. Aradan geçen yaklaşık bir yıllık zamanda sadece illerimizi değil tüm ilçelerimizi de 4.5G ile donattık. Yakın zamanda köylerimizi de 4.5G ile buluşturacağız. Bırakın Türkiye'yi, Avrupa ve Amerika'daki insanlardan daha hızlı mobil internet erişimi imkanı sunuyoruz. Hatta bu hıza onlardan daha uygun fiyatlarla ulaşmalarını sağlıyoruz. Bu da bizi fiyat ve performansta dünya liderliğine taşıyor."

Bilgiye erişimi sadece data hizmetiyle sınırlı tutmadıklarının altını çizen Terzioğlu, "Sunduğumuz dijital servislerle de müşterilerimizin aldıkları bilgilerle hayatlarını zenginleştirip kolaylaştırmalarına yardımcı oluyoruz. BiP, Turkcell TV+, lifebox, Goller Cepte, fizy, Hesabım, Dergilik ve Turkcell Akademi uygulamalarını indiren müşteri sayımız, 4.5G'nin etkisiyle son bir yılda iki kattan fazla artarak 44.2 milyona yükseldi. Tabii ki bugün geldiğimiz noktayı da yeterli bulmuyoruz. Türkiye'nin Turkcell'i olarak üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Bunun için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bir yandan 4.5G'de yeni terminallerin gelmesiyle birlikte insanlarımızı 800 Mbps, 1 Gbps hızlarla buluşturmayı planlarken bir yandan da geleceğin teknolojilerinde ülkemizin de söz sahibi olması için çalışıyoruz. 4.5G teknoloji liderliğimizi 5G'de de sürdürmek ve öncü rolümüzü sürdürmek amacıyla 5G teknolojilerinin geliştirilme sürecinde aktif rol alıyoruz. Bu amaçla özellikle son 1 yıldır hem ulusal hem de global ölçekte çok önemli işbirlikleri yapıyoruz" dedi.

Kaan Terzioğlu yerli teknolojilerin kullanımı konusunda da üzerlerine düşeni yaptıklarını yerli baz istasyonu için 250 adet sipariş verdiklerini ifade etti. 4.5G'nin birinci yılına doğru giderken en çok mobil internet kullanan il 56 milyon GB ile İstanbul oldu. İstanbul'un dışında mobil internet kullanımının en yoğun olduğu iller ise sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Muğla, Mersin, Konya ve Gaziantep olarak yer aldı. Türkiye'deki en çok data tüketimi ise yaklaşık 2,5 milyon GB ile 18 Aralık günü yaşandı.

"4.5G ile Türkiye'yi 10 milyar dolarlık ek yükten kurtardık"

Türkiye'nin 4G yerine 4.5G'ye geçerek 10 milyar dolarlık ek yükten kurtulduğunu belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Türkiye'nin 3G'den 4G'ye geçmek yerine Cumhurbaşkanımızın tavsiyesiyle daha ileri bir teknoloji olan 4.5G'ye geçmesiyle, ekonomiyi 10 milyar dolarlık yükten kurtardık. Bu teknolojiyle 5G'ye geçmek çok daha az yatırımla daha kolay olacak" dedi.

Geçen yıl düzenlen 4.5G frekans ihalesine de değinen Terzioğlu bu ihalede en yüksek bedelle en fazla frekansı aldıklarını hatırlatarak şunları söyledi:

"İhalede rakiplerimizden fazla frekans alarak en yeni teknolojiyi ülkemize kazandırdık. Kullanım hakkı kazandığımız frekanslar için 5 milyar 560 milyon liranın üzerinde bir rakam ödedik. Ayrıca 933 milyon lirayı aşan KDV'nin de maliyenin kasasına girmesini sağladık. Böylece ülkemizi ileri teknoloji ile tanıştırırken ülke ekonomisine de kaynak sağladık. 4.5G ile hem devletimiz hem de milletimiz kazanmış oldu."

(Fotoğraf - İnfografik)
- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turkcell'in 4.5g'si Avrupa ve Amerika'yı Solladı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement