Turkcell'in Piyasa Değeri 3 Saatte Uçtu - Son Dakika
Ekonomi

Turkcell'in Piyasa Değeri 3 Saatte Uçtu

Borsa'daki Turkcell hisseleri temettü ile ilgili açıklamalarının ardından 09.15'te başlayıp 12.30'da biten ilk seansta yaklaşık 1,65 milyar lira yükseldi.

25.03.2015 12:52  Güncelleme: 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell'in ana hissedarlarından TeliaSonera, diğer hissedarlarla birlikte Turkcell'in yarın yapılacak olan genel kurul toplantısında 3 milyar 925 milyon lira tutarında temettü dağıtımının teklif edilmesi konusunda anlaştıklarını bildirdi. Açıklamanın ardından güne yüzde 5 yükselişle 13,65 liradan başlayan Turkcell hisseleri, şirketin bir diğer ortağı olan AlfaGroup tarafından yapılan açıklama ile en yüksek 13,85 liraya kadar çıktı ve seansı yüzde 5,76 artışla 13,75 liradan tamamladı. Turkcell'in toplam piyasa değeri temettü açıklamalarının ardından cari fiyatlarla önceki kapanışa göre 1 milyar 650 milyon lira artarak 30 milyar 250 milyon liraya yükseldi.

ORTAKLARIN ANLAŞTIĞI BİLDİRİLDİ

Sonera Holding BV Vekili Ender Özeke tarafından, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Turkcell İletişim Hizmetleri'nin yüzde 51 hissesini elinde bulunduran Turkcell Holding AŞ hissedarları, yarın gerçekleşmesi planlanan Turkcell Olağan Genel Kurul toplantısında toplamda 3 milyar 925 milyon lira tutarında kâr dağıtımı teklifini Genel Kurul onayına sunmak üzere anlaşmaya vardı. AlfaGroup ise temettü ile ilgili olarak tarafların anlaşması için "Bu anlaşma Turkcell'i ilgilendiren durumların iyileştirilmesine yönelik atılmış ilk olumlu adımdır. Ümit ediyoruz ki söz konusu kilitlenme durumu kısa sürede aşılıp kurumsal yönetişim geri kazanılabilecek ve Türk hükümeti Türk şirketlerindeki yabancı yatırımcılara kucak açabilecektir" açıklamasını yaptı.

Turkcell genel kurul toplantısı şirket ana sözleşmesinde öngörülen asgari yüzde 51 toplantı nisabının sağlanamaması nedeniyle 2010 yılından bu yana yapılamıyor. Son 5 mali yılda yapılamayan genel kurulun 2013 yılındaki yasal düzenlemeyle bu yıl gerçekleştirileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

SÖZ SPK'DA OLACAK

2013 yılındaki düzenlemeyle yönetim kurulu üyeleri Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından atanmış şirketlerin iki mali yıl üst üste genel kurullarını toplayamaması durumunda SPK'nın, Yatırımcı Tanzim Merkezi yoluyla genel kurulu toplama yetkisi bulunuyor. SPK, en son 2013 ağustos ayında yönetim kuruluna iki üye atamıştı. Turkcell Yönetim Kurulu kararıyla yarın yapılacağı açıklanan Olağan Genel Kurul'un, son 5 yılda olduğu gibi yine çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle gerçekleştirilememesi durumunda SPK'nın bu yetkiyi kullanması bekleniyor. Taraflardan yapılan temettü anlaşması açıklamalarına karşın hem Çukurova Grubu'ndan hem de Alfa Grubu'ndan şu ana kadar genel kurulda temsil etmek üzere Turkcell Holding'den temsilcinin seçilip seçilmediği ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ayrıca, Alfa Telecom Turkey, geçen hafta Çukurova Grubu'nun Ziraat Bankası'na ipotekli yüzde 13,76 oranındaki Turkcell İletişim hisselerini satın almak için 2,8 milyar dolarlık teklifte bulunmuştu.

Turkcell\'in Piyasa Değeri 3 Saatte Uçtu
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Turkcell'in Piyasa Değeri 3 Saatte Uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ahmet: kazıkçı operatör, ben kurtuldum darısı başınıza 28 0 Yanıtla
  • keskin: Aynenn 14 0 Yanıtla
  • sabri: 15 yıl turkcellde kaldım, keşke ilk günde vazgeçseydim, diğerleri ondan kat kat daha iyi 9 1 Yanıtla
  • hakan: aman deyim sakın ha, hele faturalı hattınız varsa turkcellden kaçın, yoksa maaşı faturaya yatırırsınız 2 0 Yanıtla
  • hakan: yıl olmuş 2015 hata ses aktarımına ciddi varalar akıtıyoruz 0 0 Yanıtla
  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı
    20:38 Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli törenle atıldı

    Batman'da Gıdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temeli, Vali Ekrem Canalp ve AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun katıldığı bir törenle atıldı. Kooperatifin bölgeye hitap edeceğini belirten Vali Canalp, tesisin kentin geleceği için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Milletvekili Nasıroğlu ise kooperatifin başarı hikayesi olduğunu ve açılışını 2025'te birlikte yapacaklarını söyledi.


Advertisement