Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015" 28 Mayıs'ta Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015" 28 Mayıs'ta Başlıyor

Türkiye'nin önemli spor etkinlikleri arasında yer alan "Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015" 6 ülkeden 50'ye yakın teknenin katılımıyla 28 Mayıs Perşembe günü başlayacak.

26.05.2015 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin önemli spor etkinlikleri arasında yer alan "Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015" 6 ülkeden 50'ye yakın teknenin katılımıyla 28 Mayıs Perşembe günü başlayacak.

"Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015" yelken yarışının detayları, ORG Sports Management kurucusu Orhan Gorbon, Turkcell Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek, Bosphorus Cup 2014 galibi Oğuz Ayan ve yarış için Fransa'dan gelen VOR 70/SFS II teknesini yöneten, dünya turu şampiyonu ünlü yelkenci Lionel Pean'ın katıldığı toplantıyla paylaşıldı.

Toplantıda verilen bilgilere göre, bu yıl 28-31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Doğu Akdeniz'in en büyük yelken yarışına 6 ülkeden 50'ye yakın tekne katılıyor. İstanbullular'ın şehrin belirli noktalarından izleyebileceği yarış, özel yayınlarla tüm dünyadan yelken meraklısı izleyicilere de ulaştırılacak.

Kurumsal desteklerle gerçekleşen ve kentin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak yarışın en çok ilgi görmesi beklenen İstanbul Boğazı parkuru ise 30 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

ORG Sports Management kurucusu Orhan Gorbon, 14 sene önce bir rüya ile yola çıktıklarını belirterek, bu yıl, başta Turkcell olmak üzere tüm sponsorların gerçek anlamda organizasyonu sahiplenmesinin spor adına heyecan verici olduğunu söyledi.

Bu yılki organizasyona ismini veren Turkcell adına Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Turkcell Platinum'la 10 yıldır müşterilerimizin tüm iletişim ihtiyaçlarını karşılarken, birçok alanda hayatlarını zenginleştirecek ayrıcalık ve fırsatlar dünyası sunuyoruz. Biz bu yoğun iş ve günlük yaşamlarına, sevdikleriyle birlikte yaşayabilecekleri unutulmayacak anlar katmaya çalışıyoruz. Bosphorus Cup ile de bu noktada bir araya geldik. Boğaz'ın eşsiz manzarasında böyle harika bir görsel şölen sunan yelken yarışını müşterilerimize Turkcell Platinum desteği ile sunmak istedik."

Kısakürek, yıllardır uluslararası boyutta takip edilen prestijli bir organizasyon olan Bosphorus Cup'a Turkcell ismini vermekten ve destek olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Müşterilerimiz, Turkcell Platinum Bosphorus Cup ile ilgili tüm merak ettiklerine ve sürpriz tekliflerimize Twitter hesabımızdan ve Platinum uygulamamızdan ulaşabilir. Ayrıca yarışı canlı izlemek isteyen müşterilerimiz Platinum uygulamamızdan veya turkcell.com.tr'den takip edebilirler" dedi.

"Favori parkurum Boğaz"

Yarış için Fransa'dan gelen VOR 70/SFS II teknesini yöneten, VOR dünya şampiyonu ünlü yelkenci Lionel Pean de Bosphorus Cup için duyduğu heyecanı paylaştı.

Boğazın akıntılarını Güney İngiltere'nin Solent bölgesine benzeten Pean, İstanbul'un tarihi değere sahip mimari yapılarının önünde yelken yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bugüne dek 20'den fazla Atlantik geçişi gerçekleştiren Pean, İstanbul Boğazı'nın kendisinin favori parkuru olduğunu ifade etti.

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 sonucunda, kazanan tekne Can Yalman'ın tasarladığı Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası'nın sahibi olacak.

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015, 28 Mayıs'ta Caddebostan açıklarında start alacak. Yarışın en heyecanlı parkuru ise İstanbul Boğazı'nda 30 Mayıs günü gerçekleştirilecek. Her zamanki gibi görsel ve adrenalin yüklü bu spor karşılaşması, kentin birçok noktasından İstanbullular tarafından izlenebilecek.

Yarış ayrıca "www.bosphoruscup.org" internet adresinden, BC Live uygulamasından ve çeşitli yayınlardan takip edilebilecek. Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası, 2 Haziran günü İstinye Park Alışveriş Merkezi'ndeki törende yeni sahibine devredilecek.

Türkiye'de futboldan sonra en çok izlenen spor etkinlikleri arasında yer alan Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015, Zekeriyaköy KÖY projesi, TAV Havalimanları, Nespresso ve The Grand Tarabya tarafından da destekleniyor. Etkinliğin ana medya partnerliğini NTV Spor, ev sahipliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu  üstleniyor. Diğer medya sponsorları arasında ise GQ ile MotorBoat & Yachting bulunuyor.

Turkcell Platinum müşterileri yarışmayı, akıllı telefonlara indirilen Turkcell Platinum uygulamasından, Caddebostan sahilde ve Tarabya'da kurulacak Platinum seyir noktalarından canlı izleyebilecek. Ayrıca yarışı canlı takip etmek isteyen herkes "turkcell.com.tr"den ve sahilden de takip edebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015' 28 Mayıs'ta Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement