Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 Başlıyor - Son Dakika
Teknoloji

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 Başlıyor

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 Başlıyor

İstanbul’un en önemli spor etkinliklerinden biri Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015, bugün antrenman yarışıyla başlıyor.

28.05.2015 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015, yelken sporunu geniş kitlelerle buluştururken İstanbul'un güzelliklerini tüm dünyayla paylaşarak önemli bir tanıtım görevi üstleniyor. Türkiye'de spor etkinlikleri konusunda öncü ORG Sports ile Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen, bu önemli uluslararası yelken yarışı Türkiye'de futboldan sonra en çok izlenen spor etkinlikleri arasında yer alıyor.


Caddebostan açıklarında ön elemelerle başlayan organizasyon, 30 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Boğazı'nda devam edecek. Boğaz'ın, tarihi değere sahip mimari yapıların ve erguvanların oluşturduğu eşsiz fon ile hem İstanbullular hem de canlı yayınlarla tüm yelken meraklıları "Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015" ruhunu yaşayacak.


Efsane yelkenci İstanbul'da


Yarışa katılan birbirinden özel tekne arasında en dikkat çekicilerinden biri Fransa'dan gelen VOR 70/SFS II teknesi. SFS II, ilk Atlantik geçişini 15 yaşında gerçekleştiren ünlü yelkenci Lionel Pean liderliğinde. Pean, 42 yılda tam 350 bin deniz mili yol katetmiş olan, Whitbread Dünya Turu yarışı (Volvo Ocean Race) birinciliği, L'Esprit D'équipe teknesi ile Figaro sınıfı şampiyonluğu, 12 Metre dünya şampiyonluğu, Sovereign ile Transatlantik geçiş rekor denemesi ve yarış birinciliği bulunan, yedisi tek başına olmak üzere 20'den fazla kez Atlantik'i geçen önemli bir sporcu. Lionel Pean, 2006 yılında Fransa-Türkiye arasında gerçekleşen Figaro yarışına da katılmıştı. Pean aynı zamanda 2013 Bosphorus Cup yarışlarında da yarıştı.


14. kez gerçekleşecek olan Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015'ü kazanan takım, özel Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası'nı evine götürme hakkına sahip olacak. Kupa Can Yalman tarafından tasarlandı ve Kapalıçarşı'da özel olarak yaptırıldı.


Program:


1. Gün (Antrenman Yarışı)

28 Mayıs Perşembe/ 17:00…….. Antrenman Yarışı - Caddebostan Parkuru


2. Gün (2 Yarış)

29 Mayıs Cuma/ 12:00………….Caddebostan Parkuru


3. Gün (1 Yarış)

30 Mayıs Cumartesi/12:00………Boğaziçi Parkuru (BeşiktaşTarabya)


4. Gün (2 Yarış)

31 Mayıs Pazar/12:00…………….. –Caddebostan- Kalamış Parkuru




Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015 Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement