Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi - Son Dakika
Spor

Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül: "Amacımız 'Sesi Görenler'in sesi olmaktı, bir yılımızı başarıyla geride bıraktık"

17.12.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, görme engellilerin mücadele ettiği lige verdikleri destekte, bir yılı başarıyla geride bıraktıklarını ifade etti.

Çankaya Belediyesi'nin şampiyon olduğu ligle ilgili değerlendirme yapan Sevilengül, "Sesi Görenler"in sesi olmak amacıyla yola çıktıklarını vurgulayarak, "Turkcell ailesi olarak, engellerin önce zihinlerde olduğuna inanıyoruz. Bu doğrultuda geçtiğimiz yıl Görme Engelli Spor Federasyonu ile bir işbirliğine imza attık. Yola çıkma amacımız 'Sesi Görenler'in sesi olmaktı. Şimdi bir yılımızı başarıyla geride bıraktık. Amacımız görme engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde daha fazla yer almasına katkı sağlamaktır" şeklinde ifadeler kullandı.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin ise bu organizasyonla, farkındalık yaratmayı başardıklarını ifade ederek, "İnanıyoruz ki önümüzdeki dönemde futbol ve diğer branşlarımıza ilgi daha fazla olacak ve sporcu sayımızı artıracağız" şeklinde görüş belirtti.

Başkent ekibinin geçen yılın ardından 36 puanla üst üste ikinci kez şampiyonluk elde ettiği Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nde, 26 puanlı İstanbul İŞGÖR ikinci, İzmir Çağdaş Görme Engelliler 22 puanla üçüncü sırayı almıştı.

Ligi Malatya GESK 21 puanla 4., Gaziantep Mithat Enç 20 puanla 5., Tokat Erbaa 19 puanla 6., Kayseri GESK 15 puanla 7. ve Ankara Altı Nokta da 1 puanla 8. ve son sırada tamamladı.

14 haftalık maraton sonunda, Malatya ekibinden Kahraman Gurbetoğlu ile İzmir Çağdaş Görme Engelliler'den Hasan Şatay 16'şar golle "gol kralı" unvanını paylaştılar. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement