Turkcell Sesi Görenler Ligi'nde Şampiyon Çankaya - Son Dakika
Spor

Turkcell Sesi Görenler Ligi'nde Şampiyon Çankaya

Turkcell Sesi Görenler Ligi\'nde Şampiyon Çankaya

Görme engelliler futbol ligi Turkcell Sesi Görenler’de 2015 sezonu Çankaya Belediyesi’nin şampiyonluğuyla sona erdi.

16.11.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görme engelliler futbol ligi Turkcell Sesi Görenler'de 2015 sezonu Çankaya Belediyesi'nin şampiyonluğuyla sona erdi. Son iki yılın şampiyonu Çankaya Belediyesi, bu yıl da aynı başarıyı göstererek üst üste üçüncü kez şampiyon oldu.

Turkcell'in ana sponsorluğunda ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun, "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında verdiği destekle Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nde 2015 sezonu sona erdi. Son iki sezonun şampiyonu Ankara Çankaya Belediyesi, 14 hafta sonunda 12 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 38 puanla üst üste üçüncü kez şampiyon olmayı başardı. Kıyasıya mücadelelere sahne olan Turkcell Sesi Görenler Ligi'nde Çankaya Belediyesi'nin ardından İzmir Çağdaş GESK, 26 puanla ikinciliğin sahibi olurken Yeni Mahalle GESK ise üçüncü sırayı elde etti.

ÇETİN: "DÜNYANIN EN İYİ LİGLERİNDEN BİRİYİZ"

Görme Engelli Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, "Turkcell'in sponsorluğunda 2013 yılında başlattığımız Turkcell Sesi Görenler Ligi, B1 futbolumuzun kalitesini artırmaya devam ediyor. Bu gelişim elbette milli takımımıza da yansıdı ve tarihimizde ilk kez Avrupa Şampiyonu olarak Rio 2016 Paralimpik Oyunları'na katılmaya hak kazandık. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu ve Turkcell'in katkılarıyla ligimizin dünyanın en iyi liglerinden biri olduğu için gurur duyuyoruz" dedi.

GÜRSOY: "LİGİMİZİN BAŞARISINI RİO'YA TAŞIYACAĞIZ"

TFF Engelli Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ise, "Ligimizin 3. sezonunu başarıyla tamamladık. Turkcell Sesi Görenler Ligi'ne katılan takımları gösterdikleri başarıdan dolayı kutluyor ve lider Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübünü tebrik ediyoruz. Ligin kurulması ile birlikte Avrupa Şampiyonluğu'nu ülkemize getiren B1 Milli Takımımız'ın 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na gitme hakkını Turkcell işbirliği ile sağladık. Hedefimiz 2016 Rio'da Turkcell Sesi Görenler'in başarısını uluslararası arenaya taşımaktır" şeklinde konuştu.

TERZİOĞLU: "SESİ GÖRENLERİN SESİ OLDUK"

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, engellerin önce zihinde olduğuna inandıklarını ifade ederek, "Yola çıkma amacımız 'Sesi Görenler'in sesi olmaktı. Bu doğrultuda 2013 yılında Görme Engelli Spor Federasyonu ile bir işbirliğine imza attık. İki yılı geride bırakırken, engelli vatandaşlarımızın futbol sayesinde hayatın içinde daha fazla yer aldıklarını görmek bizleri mutlu ediyor. Turkcell Sesi Görenler Ligi'ne katılım gösteren tüm takımları ve sporcu kardeşlerimizi kutluyor, önümüzdeki sezonda tüm görme engelli futbol camiasına başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

EMREH ÖCAL GOL KRALI

Turkcell Sesi Görenler Ligi'nde 14 hafta sonunda gol krallığında ilk sırayı Ankara Çankaya Belediyesi'nden Emrah Öcal 25 gol ile elde ederken, İzmir Çağdaş GESK'ten Hasan Şatay ise 21 golle ikinci sırada yer aldı.

BİR SEZONDA 157 GOL

Turkcell Sesi Görenler Ligi, bir sezonda 157 gole sahne oldu. Şampiyon Ankara Çankaya Belediyesi 52 golle ligin en golcüsü olurken, bu alanda ikincilik 25 golle Orduspor GESK'in oldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Turkcell Sesi Görenler Ligi'nde Şampiyon Çankaya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement