Turkcell, 'Yeni Nesil Müşteri Yönetimi'nde Dünyanın En İyisi Olma Hedefliyor" - Son Dakika
Güncel

Turkcell, 'Yeni Nesil Müşteri Yönetimi'nde Dünyanın En İyisi Olma Hedefliyor"

Turkcell, \'Yeni Nesil Müşteri Yönetimi\'nde Dünyanın En İyisi Olma Hedefliyor"

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Sevilengül: "Turkcell 34,6 milyon nüfuslu büyük bir ülke. Turkcell ülkesi, nüfus bakımından dünyadaki 206 ülkeden daha büyük. Her bir Turkcelllinin çok özel taleplerine ve bizden beklentilerine en iyi şekilde cevap vermek öncelikli görevimiz"

02.09.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell'in, "yeni nesil müşteri yönetimi"nde dünyanın en iyisi olmayı hedeflediği belirtildi.

Turkcell açıklamasına göre, 34,6 milyonla Türkiye'nin en büyük müşteri grubunu yöneten Turkcell, ulusal ve uluslararası alanda da 100'e yakın ödül kazandı.

Turkcell, müşterilerinin ihtiyaçlarının karşılanması için 12 ayrı kanaldan, bir saatte 455 bin 585 kişiyle temas ediyor. "Yeni nesil müşteri yönetimi" alanında dünyanın en iyisi olma hedefiyle çalışan Turkcell, sunduğu teknolojik yenilikler sayesinde KALDER Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde sekiz yıl üst üste birincilik elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, Turkcell'in yeni nesil müşteri yönetimindeki inovatif çözümlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Turkcell'i "34,6 milyon nüfuslu büyük bir ülke" şeklinde nitelendiren Sevilengül, "Turkcell ülkesi, nüfus bakımından dünyadaki 206 ülkeden daha büyük" ifadelerini kullandı.

Sevilengül, uzun arayışlar sonucunda hem sektöründe hem de dünyada pek çok şirkete ilham veren bir kişiselleştirme anlayışı geliştirdiklerini belirterek, şunları aktardı:

"İletişim ve teknoloji dünyasında yaşanan fiyat odaklı yoğun rekabete rağmen bugün Türkiye'de cep telefonu kullanan her iki kişiden biri Turkcell kullanıcısı. Müşterilerimizin Turkcell'i ilk sırada tercih etmelerinin sırrı, yüksek memnuniyet sahibi olmalarında saklı. Hedefimiz, tüm işlerimizde en büyük önceliği müşteri mutluluğuna vererek, her Turkcell kullanıcısının deneyimini mükemmelleştirmek. Bunun için de inovatif çözümler sunarak, teknoloji gücümüzü sonuna kadar kullanıyoruz. Bizim için müşterilerimiz bir numaradan ya da telefon hattından ibaret değil. Her bir Turkcelllinin çok özel taleplerine ve bizden beklentilerine en iyi şekilde cevap vermek öncelikli görevimiz."

Turkcell kullanıcılarının özel ihtiyaçlarından yola çıktıklarını, 34,6 milyon müşteriyi dokuz farklı segmente gruplayarak hizmet etme ilkesini benimsediklerini vurgulayan Sevilengül, bu segmentleri "Gençler, emekliler, ev hanımları, esnaf, çiftçi, profesyoneller, engelliler, kamu çalışanları ve platinum" şeklinde sıraladı.

Sevilengül, müşterilerin "Turkcell SMS+" uygulamasıyla istemedikleri tüm SMS bildirimlerini artık engelleyebildiklerini hatırlatarak, istenmeyen SMS'lerin Turkcell Müşteri Hizmetleri, "www.turkcell.com.tr/hesabım" veya "2222"ye kısa mesaj yoluyla engellenebileceğine dikkati çekti.

Yurtdışı ses ve data ücretleri konusuna da değinen Sevilengül, yurt dışı seyahatlerinde Turkcell'i tercih edenlerin mevcut tarifelerini yurt dışında da kullanabileceklerini belirtti.

Akıllı Yurtdışı Tarifesi'nin 50 ülkede geçerli olduğunu da hatırlatan Sevilengül, "Turkcell müşterileri her 30 dakika konuşmaya veya her 30 MB'lik kullanıma 25 TL ödüyor. Müşterilerimiz, eğer ihtiyaç duyarlarsa, günlük 25 TL'ye cep telefonu veya tabletleri için 250 MB data satın alabilirler. Amacımız yurtdışı kullanımlarda, gelecek dönemlerde de daha fazla avantaj sunabilmek" bilgilerini paylaştı.

Turkcell hizmetleri

Gençlerin, konuşmak ya da bir noktaya doğrudan gitmek yerine, yazışarak iletişimde yoğunlaşma özelliğini farkeden Turkcell, dünyada bir ilk olduğu belirtilen "SMS ile çağrı merkezi hizmeti"ni geliştirdi. "Gencaver" adıyla bilinen bu uygulamada Webchat ve Twitter üzerinden de hizmet modülleri devreye girdi.

Turkcell'in "Tarım Doktoru" sayesinde çiftçiler tarlalarının toprak analizini yaptırabilirken, tarım zararlılarıyla mücadele videoları da izleyebiliyor ve sadece ziraat mühendislerinin çalıştığı özel çağrı merkezi hizmeti alabiliyor. Tarım doktoru hizmeti kapsamında bugüne kadar 12 bin tarla kayıt altına alındı.

Turkcell, 600 bin üyesi olan Emekliler Kulübü'nü kurmasının sonrasında, emekliler için sağlık yaşam servisleri geliştirdi. Turkcell Emekliler Kulübü üyeleri ayrıca görüntülü görüşmeden kullandıkları cihazların özelliklerine kadar ihtiyaç duyulan tüm konularda teknoloji uzmanlarından eğitim alabiliyor.

"Akıllı Kadınlar Kulübü" çatısı altında pek çok teknolojik yenilik geliştiren Turkcell, memur, profesyonel çalışan ve esnaf segmentleri için de teknolojik ve inovatif ürünler geliştirdi.

İşi ve yaşam tarzı gereği yoğun iletişim ihtiyacı olan müşteriler için geliştirilen "Turkcell Platinum"un hizmet ekibi, müşterilerinin telefon, tablet veya Turkcell hattıyla ilgili tüm soru ve taleplerine, kapılarına kadar giderek yanıt veriyor. Ekip arıza durumunda iletişimin kesilmemesi için geçici bir cihaz temin ederken, cihazı Teknik Servis'e ulaştırıyor ve tamirden sonra yine müşteriye teslim ediyor.

Turkcell'in yeni nesil müşteri memnuniyeti anlayışının özel bölümde ise engelliler bulunuyor. "Turkcell Engel Tanımayanlar" çatısı altında hizmet üretilen bu segment, Görüntülü Çağrı Merkezi, Engelli Dostu Mağazacılık, Turkcell Hayal Ortağım, Neredeyim Destek Servisi, İşitme Engelliler için Çalarken Dinlet, Sesli Bilgi Servisi ve Görme Engellilere Sesli Fatura gibi hizmetleri de kapsıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turkcell, 'Yeni Nesil Müşteri Yönetimi'nde Dünyanın En İyisi Olma Hedefliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement