Türkçevizyon Coşkusu Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Türkçevizyon Coşkusu Başlıyor

Türkçevizyon Coşkusu Başlıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Denizli Valiliği ve TRT işbirliğiyle bu yıl 5’şincisi organize edilen Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali (Türkçevizyon) 10 Eylül’de başlıyor.

09.09.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Denizli Valiliği ve TRT işbirliğiyle bu yıl 5'şincisi organize edilen Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali (Türkçevizyon) 10 Eylül'de başlıyor.

Türkçe'yi tanıtmak ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla 2009 yılında başlatılan Türkçevizyon'un beşincisi 10-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Festival, 10 Eylül günü saat 18.00'de Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 22 ülkeden gelen 22 sanatçı ve beraberindekilerin katılacağı kortejle başlayacak. Gruplar, saat 17.30'da Denizli Valiliği'ni ziyaret etmesinin ardından burada bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak. Sanatçılar ve protokol üyeleri, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Delikliçınar Meydanı'na kadar düzenlenecek korteje katılacak. Yabancı konuklar kortejin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret edecek.

Denizli'nin büyükşehir olması nedeniyle Türkçevizyon 2014'de bu yıl ilk kez ilçelerde de etkinlik düzenlenecek. Bu kapsamda 10 Eylül'de Sarayköy, 11 Eylül'de Acıpayam ve 12 Eylül'de Çivril ilçelerinde saat 21.00'de TRT sanatçıları konser verecek. Denizli merkezde ise konuk ülkelerin sanatçıları ve TRT sanatçıları 11 Eylül'de Açık Hava Tiyatrosu'nda ve 12 Eylül'de İncilipınar Parkı'nda sahne alacak. Festivalin gala gecesi ise 13 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de Pamukkale Antik Tiyatro'da gerçekleşecek.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkçevizyon'u beşinci kez düzenlemenin gururu ve onurunu yaşadıklarını belirterek, tüm dünyanın gözünün Denizli'de olacağını söyledi. Gala gecesinin TRT HD, TRT Müzik ve TRT Avaz ile 8 ülkeden daha canlı, diğer ülkelerde ise banttan yayınlanacağını anlatan Başkan Zolan, festivale bu yıl 22 ülkeden 22 sanatçının katılacağına dikkati çekerek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Denizlimiz ve ülkemizin tanıtımı yapılacak" dedi.

Festival ile güzel Türkçe'nin dünyanın dört bir tarafında dinleneceğini kaydeden Başkan Zolan, "Burada kültürler arası diyaloğun gelişimine katkı koyacağız. Milyonlarca insan ekranları başından Türkçe müzik dinleyecek. Sanatçılar ülkelerine döndüğünde eminim Türkçe şarkılarını orada da söylemeye devam edecek" diye konuştu. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkçevizyon Coşkusu Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement