Türkçeye Sahip Çıkın - Son Dakika
Güncel

Türkçeye Sahip Çıkın

Türkçeye Sahip Çıkın

GALLUS Tiyatrosu'nda sahnelenen oyunu, Frankfurt Uyum Encümeni Yeşiller Partili Nargess Eskandari Grünberg, Hessen Eyalet Meclisi SPD milletvekili Turgut Yüksel ile Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz da izledi.

28.05.2016 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GALLUS Tiyatrosu'nda sahnelenen oyunu, Frankfurt Uyum Encümeni Yeşiller Partili Nargess Eskandari Grünberg, Hessen Eyalet Meclisi SPD milletvekili Turgut Yüksel ile Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz da izledi.

Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz

Gösteri öncesinde yapılan konuşmalarda Türkçe'nin önemine dikkat çekildi. Konsolos Durmaz her kesimden destek görmeye başlayan festivalin hep yaşayacağına inandığını söyledi.

Grünberg de konuklardan Frankfurt'u yaşamaları çağrısında bulundu. Gallus Tiyatrosu Müdürü Winfried Becker, Almancanın artık üniversitelerde lisans dili olmaktan çıktığını belirterek, "Festival, Türklerin dilini ve kültürünü görmek açısından çok önemli. Üniversitelerde ne yazık ki lisans dili Almanca yerine İngilizce oldu. Siz Türkçe'nin farkına varın, ona sahip çıkın, yaşatın. Biz sizleri destekliyoruz" diye konuştu.

DÜNYAYI SANAT KURTARACAK

Avrupa'nın tek Türkçe konuşan festivalini düzenlediklerini kaydeden Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni ve Festival Başkanı Kamil Kellecioğlu, "Ne mutlu bize! Dünyanın bir çok yerinde kaos yaşandığı zor günler geçiriyoruz. Elbette bir yanımız hep acımakta. Ama biz biliyoruz ki dünyayı sanat kurtaracak. Sanat acıyan yerlerimize merhem olacak. Ne ekersek onu biçeriz, sevgi ekersek sevgi, barış ekersek barış, sanat ekersek insan ekeriz. Çoğalarak büyüyeceğiz, aynı yolda aynı umutlarla omuz omuza el ele yürürsek bu yolda ayağımız asla taşa değmez. Bu festival taşı en uzağa atmayı başaranların zaferi" dedi.

Gösterim öncesinde festivale katkıda bulunan Grünberg'e, Konsolos Durmaz, Gallus Tiyatro Müdürü Becker'e de milletvekili Yüksel birer plaket verdi. Hayal Perdesi'nin sahnelediği İmparatorluk Kuranlar, Şümürz adlı oyun büyük alkış aldı. Haldun Dormen, Hayal Perdesi yöneticisi ve oyuncusu Selin İşcan'ı kutladı ve plaketle ödüllendirdi.

BU FESTİVAL BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞANS

Haldun Dormen, Behzat ve Sühehl Uygur, Nejla Uygur, Şahnaz Tekinalp, Selin İşcan, Reha Özcan ve Selin Tekman'ın da aralarında bulunduğu tiyatro sanatçılarını rezidansında ağırlayan Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, festivalin Frankfurt ve Rüsselsheim kentlerinin kültürel hayatına zenginlik kattığını söyledi.

Tiyatronun Türkçenin farkına varılması ve yaşatılması için önemli bir araç olduğunu kaydeden Çelik, "Türk vatandaşlarının yarattıkları eserlerle topluma nasıl bir katkı sağladıklarını festivalde görebiliyoruz. Festival bizim için de büyük bir şans. Türk tiyatrosunu en güzel şekilde yaşama şansı buluyoruz. Türkler bu toplumun bir parçasıdır. Sanatın dilimizin yaşatılması açısından çok önemli bir yeri var. Tiyatrolar üst yazıyla yapılıyor. Türkçemizin aşina olunması konusunda çok faydalı" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Türkçeye Sahip Çıkın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Görür, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.


Advertisement