Türker: "Filistin Sorunu Çözülmelidir" - Son Dakika
Politika

Türker: "Filistin Sorunu Çözülmelidir"

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, DSP Genel Başkanı Masum Türker’i ziyaret etti.

28.12.2014 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, DSP Genel Başkanı Masum Türker'i ziyaret etti.

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu ve Arap Devletler Ligi işbirliğiyle düzenlenen Ortadoğu Barış Zirvesi'nde ele alınan konuların çok etkili ve önemli olduğunu belirten DSP Genel Başkanı Türker, "Filistin sorunu çözülmelidir"dedi.

DSP olarak Filistin devletinin tanınması ve Filistin halkının çektiği sıkıntıların sona erdirilmesi zamanının geldiğini belirten Türker "Türkiye'de uzun zamandır dini perspektif kapsamında lanse edilen Filistin davasının, laik bir perspektifte kamuoyuna tanıtılması, hem Filistin halkı için hem de Filistin'in siyasal konumundan etkilenen ülkemiz için çok önemlidir" ifadesini kullandı.

Ortadoğu'da yaşanan sorunların çözüme kavuşmasında Filistin'in anahtar ülke olduğunu söyleyen Türker, şunları dedi:

"Filistin sorunu, Osmanlı İmparatorluğunun parçalanmasından sonra huzura kavuşamayan, bağımsızlığını ve özgürlüğünü kaybetmiş, esaret altında kaldığı için özgürlük mücadelesini sürdüren Müslüman bir topluluğun davasıdır. Bu dava bütün Müslümanları ilgilendirmektedir. Çok iyi bilinmelidir ki Filistin sorunu çözülürse Ortadoğu'daki birçok sorun çözülür."

Demokratik Sol Parti'nin Filistin ile ilgili akılcı ve çağdaş perspektifteki yaklaşımını ve geçmişten bugüne uzanan kararlı duruşunu dikkatle izlediklerini belirten Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, şunları kaydetti:

"Değerli görüşleriniz, ülkemiz ve konfederasyonumuz için önem taşımaktadır. Görüşlerinizi dinlemek, sizlerle bir arada olmak bizleri mutlu ediyor. DSP'nin Ortadoğu Barış Zirvesi'ne katılması Zirve'ye büyük güç kattı. Şahsım ve Arap Devletler Ligi adına verdiğiniz destek ve katkınız için teşekkür ediyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türker: 'Filistin Sorunu Çözülmelidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement