Türker: "(Mursi'ye İdam Kararı) Mısır Devlet Başkanına Mektup Yazmayı Düşünüyoruz" - Son Dakika
Güncel

Türker: "(Mursi'ye İdam Kararı) Mısır Devlet Başkanına Mektup Yazmayı Düşünüyoruz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Masum Türker otobüste vatandaşları selamlarken- Türker'in açıklaması DSP Genel Başkanı Türker: - "(Mursi hakkındaki idam kararı) Bu kararın uygulanmaması için Mısır devlet başkanına mektup yazmayı düşünüyoruz" DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararına ilişkin, "İdam kararının alınmasına karşıyız. Bu kararın uygulanmaması için Mısır devlet başkanına mektup yazmayı düşünüyoruz" dedi.

17.05.2015 22:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Masum Türker otobüste vatandaşları selamlarken- Türker'in açıklaması DSP Genel Başkanı Türker: - "(Mursi hakkındaki idam kararı) Bu kararın uygulanmaması için Mısır devlet başkanına mektup yazmayı düşünüyoruz" DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkındaki idam kararına ilişkin, "İdam kararının alınmasına karşıyız. Bu kararın uygulanmaması için Mısır devlet başkanına mektup yazmayı düşünüyoruz" dedi.Seçim çalışmaları kapsamında Amasya'ya gelen Türker, seçim otobüsüyle şehri dolaşarak vatandaşları selamladı.Türker, yaptığı açıklamada, mümkün olduğunca il ilçe ayrımı yapmadan partililerle, vatandaşlarla bir araya gelmeye çalıştığını söyledi.Meclise girip Türkiye'de oynanmak istenen oyunu bozacaklarını anlatan Türker, "Artık her geçen gün özgürlükleri kısıtlayan bir yaklaşım var. Halk bunu görüyor. Sloganımız Atatürk'ün yolu, hedefimiz saltanatın sonu" diye konuştu.Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam kararı alınmasına değinen Türker, "İdam kararının alınmasına karşıyız. Bu kararın uygulanmaması için Mısır devlet başkanına mektup yazmayı düşünüyoruz. Bunu yetkili kurullarımızda ele alacağız" ifadelerini kullandı.Türker, DSP'nin 1985 yılında kurulurken parti programına "asla idam cezası olmayacaktır" yazdığını, idam kararının ardından herhangi bir düzeltme yapma ve insanların hayatlarını geri getirmenin mümkün olmadığını belirtti.Mursi'nin idam kararının "siyasal suç" neden gösterilerek alındığını anlatan Türker, şunları kaydetti: "Bu kararın uygulanmamasını, gözden geçirilmesini, yargılamanın yeniden ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda Mısır Devlet başkanından idamları onaylamaması için talepte bulunacağız. İdam cezasının ne kadar yanlış olduğunu söyleyeceğiz. Örneğin, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına isnat edilen suç her gün yaşadığımız olaylardan birisi. O olaylardan dolayı yeniden yargılanıp beraat kararı verilse bile idam edildikleri içim yaşam hakkını vermek mümkün değil. Bunları anlatan bir mektup göndermeyi düşünüyoruz."

Türker: "(Mursi\'ye İdam Kararı) Mısır Devlet Başkanına Mektup Yazmayı Düşünüyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türker: '(Mursi'ye İdam Kararı) Mısır Devlet Başkanına Mektup Yazmayı Düşünüyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Boşnak: SUDİ KRALI AFFEDERSE MURSİ KURTULUR BAŞKASI KURTARAMAZ SİSİNİN HİÇBİR AĞIRLIĞI YOK O SADECE MAŞA KUKLA ASIL YILAN SUUD KRALLIĞI İRAN UYANDI GERİ KALAN ÜLKELER HEPSİ BİZ DAHİL KRALIN EMRİNDEYİZ KRALDA ABD VE İNGİLTERİNİN EMRİNDE 0 0 Yanıtla

Advertisement