Türkeş, Kaseinov ve Tüymebayev'i Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Türkeş, Kaseinov ve Tüymebayev'i Kabul Etti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev Kazakistanlı şair Olcas Süleymanov Kabulden genel görüntü Konuşmalardan detaylar Başbakan Yardımcısı Türkeş'in kabulü Türkeş, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev ile Kazakistanlı şair Süleymanov'u kabul etti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Kazakistanlı şair Olcas Süleymanov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile beraberlerindeki heyeti kabul etti.

07.04.2016 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev

Kazakistanlı şair Olcas Süleymanov

Kabulden genel görüntü

Konuşmalardan detaylar Başbakan Yardımcısı Türkeş'in kabulü

Türkeş, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev ile Kazakistanlı şair Süleymanov'u kabul etti

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Kazakistanlı şair Olcas Süleymanov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile beraberlerindeki heyeti kabul etti.

Türkeş, Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şair Süleymanov'u eskiden beri tanıdığını söyledi.

Şair Süleymanov da milletvekili olduğu 1990'lı yıllarda Türkiye'ye geldiğini ve Alparslan Türkeş ile görüştüğünü belirterek, "Alparslan Türkeş'i, babanızın adını kendi topraklarımızda da duymuştuk. Alparslan Türkeş bizim için efsaneye dönüşmüş bir isimdir. Henüz Sovyetler Birliği'nin zirvede olduğu bir dönemde biz Alparslan Bey'in o Türk Cumhuriyetleri ile soydaşlarıyla ilgili o ateşli konuşmalarını izliyorduk ve bu konuşmalarından dolayı büyük onur duymuştuk." ifadesini kullandı.

Bağımsızlıklarına kavuştuklarında Alparslan Türkeş'in bu konudaki öngörülerinin ne kadar isabetli olduğunun anlaşıldığını belirten Süleymanov, o günlerden bugüne Türk devletleriyle ilişkileri hep sıcak tutmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Daha sonra basına kapalı devam eden görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Türkeş, Kaseinov ve Tüymebayev\'i Kabul Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkeş, Kaseinov ve Tüymebayev'i Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.


Advertisement