Türkeş'ten Yabancı Ülke Temsilcilerine "Terör" Eleştirisi - Son Dakika
Güncel

Türkeş'ten Yabancı Ülke Temsilcilerine "Terör" Eleştirisi

Türkeş\'ten Yabancı Ülke Temsilcilerine "Terör" Eleştirisi

Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş 19. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin açılış oturumunda konuştu.

06.04.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş 19. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nin açılış oturumunda konuştu. Türkeş, "Bugün sınırlarımızın ötesinde Suriye'de, Irak'ta cereyan eden hadiselerin etkileri Türkiye'den başta Bakanlar olmak üzere, tüm Avrupa'da hatta tüm dünyada hissedilmektedir. Esed'in kendi vatandaşlarına uyguladığı devlet terörü neticesinde,dünya ve ülkemiz yeni bir terör dalgasıyla, insani krizlerle, mülteci sorunlarıyla mücadele etmek durumunda kalmıştır. Bölgenin istikrarsızlığı, DAEŞ, PKK ve PYD gibi bir çok terör örgütünün varlığına da zemin oluşturmaktadır" dedi.

"BAŞKA BİR ŞEYDİR, TERÖRİZE OLMAK BAŞKA BİR ŞEYDİR"

Tuğrul Türkeş, "Türkiye'nin Suriye meselesindeki insani duruşu bu şekildeyken, insanlığın en büyük sınavında zengin Avrupa Birliği ne yapmaktadır? diye konuştu.

"Öte yandan, terör konusuyla ilgili önemli bir hususu dikkatinize sunmak istiyorum" diyen Türkeş,  şunları söyledi:

"Malumunuz olduğu üzere bazı ülkelerin temsilcileri Türkiye'de meydana gelen terör hadiselerini bahane ederek bu önemli buluşmaya katılmadılar. Bilmenizi isterim ki münferit terör saldırıları açısından, Londra, Paris, Brüksel ve hatta Washington ne kadar güvende ise İstanbul ve Ankara da o kadar güvenli bir şehirdir. Tabiatıyla, bu şehirlerde veya dünyanın herhangi bir yerinde zaman zaman teröristlerin veya birkaç meczubun halkın güvenliğini tehdit eden saldırıları olmaktadır. Ama terör başka bir şeydir, terörize olmak başka bir şeydir. Biz terör örgütlerinin gündemimizi ele geçirmesini reddediyoruz. Elbette terörle mücadelemiz sürecek ama asla terörize edilmemize izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkeş'ten Yabancı Ülke Temsilcilerine 'Terör' Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement