Türkeş: Türkiye'de Herkes Bir Gün MHP'li Olacak - Son Dakika
Güncel

Türkeş: Türkiye'de Herkes Bir Gün MHP'li Olacak

Türkeş: Türkiye\'de Herkes Bir Gün MHP\'li Olacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "AKP'li tüm milletvekilleri 19 Mart itibarıyla suça ortak olmuştur." dedi.

20.03.2014 15:00  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "AKP'li tüm milletvekilleri 19 Mart itibarıyla suça ortak olmuştur. Suçu örtmeye çalışmışlardır. Ayıplarını saklamaya ve ayıplarını bu milletten kaçırmaya kalkmışlardır" dedi.

Tuğrul Türkeş, MHP İl Başkanlığında, partisinin Antalya büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Türkeş, konuşmasının başında Mersin'de tren ile servis minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

TBMM'de dün 4 bakanla ilgili fezleke görüşmelerinin yapıldığını hatırlatan Türkeş, yaşananları "Utanç vesilesi" diye nitelendirdi. Türkeş, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un muhalefetin fezlekeleri görmemesi, bilmemesi için uğraştığını savunarak, şöyle konuştu:

"Dört tane bakan ile ilgili iddia var. Bunları Yüce Divan'a yollayalım mı yollamayalım mı, bu Meclis'te konuşulacak. Nasıl bileceğiz biz yollanmalı mı yollanmamalı mı? O fezlekelerin Meclis'te okunması lazım. Siyasi iktidar, bunu okumadan neye karar verilmesini bekliyor acaba? Fakat bunun okunmasını, görüşülmesini dün Meclis'te reddettiler. Çok çirkin Meclis oyunları yaptılar. Önce Meclis'in açılış sürecinde yoklamaya girmeyerek Adalet ve Kalkınma Partisi üyeleri, 'Acaba muhalefet ekseriyeti sağlayamazsa bugün Meclis açılmamış olur'u denediler. Özetle, AKP'li tüm milletvekilleri 19 Mart itibarıyla suça ortak olmuştur. Suçu örtmeye çalışmışlardır. Ayıplarını saklamaya ve ayıplarını bu milletten kaçırmaya kalkmışlardır. Dün o rezaleti yapmamış gibi bu sabah bir soruşturma komisyonu kurulmasıyla ilgili AKP'li milletvekilleri Meclis Başkanlığına bir önerge verdiler. Yani, bir soruşturma komisyonunda, kapalı kapılar arkasında görüşülecek. Böylelikle de bunu örtbas edeceklerini zannediyorlar. Artık, bu hırsızlıklar, yolsuzluklar, bu İran ajanıyla yüzgöz olan devletin bakanlarının suçları gizlenemez, saklanamaz."

- Kılıçdaroğlu'nun "Bozkurt" selamı

Türkeş, gazetecilerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, seçim çalışması sırasında "Bozkurt" işareti yapmasıyla ilgili sorusu üzerine, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun bozkurt selamını memnuniyetle karşılıyorum. Bizim iddiamız zaten Türkiye'de herkes bir gün MHP'li olacak" dedi.

- "Dinlemeler yasa dışı değil"

Bir gazetecinin internette yayımlanan ses kayıtlarıyla ilgili sorusu üzerine Türkeş, internette hem telefon dinleme kayıtları hem de birçok belgenin yayınlandığını, kendilerine, bütün siyasetçilere, milletvekillerine ve her yere bu bilgilerin ulaştırıldığını ifade etti.

Türkeş, bu dinlemelerin yasa dışı olup olmadığının tartışıldığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Artık, yasa dışı değildir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) görüşleri var. Diyor ki AİHM, 'Kamu yararı olduğunda veya kamuyu zarara uğratanlar olduğunda, bunları görevlilerin yargıya intikal ettirmesi lazım. Şayet yargıya intikal ettirildikten sonra yargı gereğini yapmazsa, kolluk kuvveti gereğini yapmaz ise o zaman buradaki yanlışı duyurmak adına, yani halkı, kamuoyunu aydınlatmak adına bunu ifşa etmek suç değildir' diyor. Buna Batı'da 'Düdük çalma görevi' yani toplumu alarme etmek, uyarma görevi deniyor. 'Artık o saatten sonra dinlemenin ve belgenin yasal olup olmadığına bakılmaz' diyor. Bu hukuk içinde kolluk kuvveti gereğini yapacak, hukuk gereğini yapacak ve yargılama işleyecek."

Siyasi iktidarın suçu örtme girişiminde olduğunu savunan Türkeş, dünkü Meclis'in de bunu gösterdiğini iddia etti. Türkeş, "Bu saatten sonra o dinlemelerin hepsi kamuoyuyla paylaşılabilir ve suç değildir. Yani Sayın Başbakanın bunu bilmesi lazım. 'Ben bunları kulağından tutarım mahkemeye veririm'. Yalan" dedi.

Benzeri olayların Romanya ve Almanya'da da yaşandığını ve AİHM'nin dinlemeleri yasal bulduğunu anlatan Türkeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu davaları, Necmettin Bilal evladımız başta olmak üzere, sayın bakanları, çocukları, konu kendisine geliyorsa kendisinin de yargılanma yolunu açmadığı sürece Sayın Başbakan, yasa dışı dinleme diye hiçbir şey yoktur. Tüm dinlemeler yasaldır. Tüm belgeler yasaldır. Bunun bütün milletle paylaşılması da vatandaşlık görevidir. Üst hukuk, modern hukuk, AİHM böyle söylüyor. İtirazları varsa kendileri gider orada uğraşırlar."

- CHP ile ittifak iddiaları

CHP ile doğu illerinde ittifak yaptıkları yönündeki soru üzerine Türkeş, "MHP, başkalarının ittifakına gerek duymaksızın, başarı elde edebilecek niteliktedir. İnternette, Facebook'ta falan birtakım vatandaşların girişimleri var. MHP'ye farklı yapılardan ve farklı gerekçelerle insanlar oy vermek isterse, biz bunu memnuniyetle karşılarız. 'MHP'ye oy vereceğim' diyene 'Verme' diyen olmaz. Bu mümkün değil. Ama bunun haricinde kurumsal olarak bir ilişki, işbirliği söz konusu değil" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkeş: Türkiye'de Herkes Bir Gün MHP'li Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement