Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Aday - Istanbul - Son Dakika
Güncel

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Aday - Istanbul

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) ev sahipliği yapmaya resmen aday oldu.

15.02.2017 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) ev sahipliği yapmaya resmen aday oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in TFF'nin Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Türkiye'nin, 2024 Avrupa Şampiyonası adaylığı açıklandı.

Toplantıda konuşan başkan Demirören, Türkiye'nin daha önce Avrupa Futbol Şampiyonası düzenlemeye 3 kez aday olduğunu ancak düzenleyemediğini hatırlatarak, "Hem Türk futbolu hem de ülkemiz adına hayırlı bir iş için bir araya geldik. Daha önce 3 kere müracaat ettiğimiz, bugün de 4'üncüsü için yola çıktığımız 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası adaylığı için bir aradayız. Adaylık süreci 3 Mart'ta adayların başvurusuyla başlıyor. Türkiye olarak da Allah kısmet ederse 2 Mart'ta adaylık başvurumuzu yapıyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin son yıllarda yaptığı stat hamlesine değinen Demirören, şunları kaydetti:

"Ondan sonraki süreçte de 2018 Eylül ayında kazanan açıklanacak. Türkiye, Avrupa'da hatta dünyada son birkaç senede 32'ye varan stat yatırımıyla tek örnek ülke. Senelerce yapılan müracatlarda maalesef 1 oyla olmak kaydıyla şampiyonayı alamadık. Bu sefer hem yönetim kurulu hem de ülke olarak bunu almayı hak ettiğimize inanıyoruz. Onun için bir yola çıktık. Destekleri için Sayın Bakanımıza, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu uzun yolun ülkemize hayırlı olmasını diliyor, bu yolda, bugünden itibaren hep beraber, ortak hareket edeceğimize inancımın tam olduğunu belirtiyorum."

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası\'na Aday - Istanbul
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na Aday - Istanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaniye'de kaza yapan otomobil yandı: 1 yaralı
    13:20 Osmaniye'de kaza yapan otomobil yandı: 1 yaralı

    Osmaniye'nin Hasanbeyli İlçesinde meydana gelen trafik kazasında, direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil yol kenarına savruldu ve alev aldı. Kazada 1 kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yangın söndürülürken, yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı ve otomobil hurdaya döndü.

  • Eskişehir'de Turizm Haftası Açılış Töreni Düzenlendi
    13:20 Eskişehir'de Turizm Haftası Açılış Töreni Düzenlendi

    Eskişehir'de düzenlenen Turizm Haftası açılış töreninde turizmin önemi hakkında bilgilendirmeler yapılırken, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.


Advertisement