Uluslararası Ankara Basketbol Turnuvasında Türkiye, Japonya'yı Yendi - Son Dakika
Spor

Uluslararası Ankara Basketbol Turnuvasında Türkiye, Japonya'yı Yendi

Uluslararası Ankara Basketbol Turnuvasında Türkiye, Japonya\'yı Yendi

Türkiye Kadın Basketbol Takımı Uluslararası Ankara Basketbol Turnuvasında Japonya'yı 65-61 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı.

01.09.2014 22:11  Güncelleme: 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Ankara Basketbol Turnuvası'nda Türkiye, Japonya'yı 65-61 yendi.

Türkiye, karşılaşmaya hücumda etkisiz başladı. Milliler, ilk 4 dakika sayı bulamazken, Japonya, Oga ve Tokashiki'nin sayılarıyla 4. dakikayı 6-0 önde geçti. İlk sayılarına Nevriye Yılmaz ile ulaşan milliler, Esmeral Tunçluer'in de katkısıyla 6. dakika içinde farkı 2 sayıya (8-10) indirdi. Türkiye, Şaziye İvegin'in son saniyede attığı 3 sayılık basketle eşitliği sağladı ve ilk çeyrek 12-12 berabere geçildi.

2. çeyreğe iki takım da hücum organizasyonlarında başarısız bir görüntü sergileyerek girdi. Milliler, Şaziye İvegin'in 3 sayılık basketiyle skor üstünlüğünü eline alırken, 14. dakikayı 17-16 önde geçti. Aldığı hücum ribauntlarıyla rakibine üstünlük sağlayan milliler, Nevriye Yılmaz- Işıl Alben ikilisinin sayılarıyla 6-0'lık seri yakaladı ve devrenin son 3,5 dakikasına 23-16 önde girdi. Özellikle Oga'nın basketleriyle 6-0'lık seriyle rakibine karşılık veren Japonya, farkı yeniden 1 sayıya (23-22) indirdi. Devre, 28-27 Türkiye lehine sonuçlandı.

3. periyoda oldukça istekli başlayan "Potanın Perileri", Bahar Çağlar ve Hollingsworth'un sayılarıyla 22. dakikada farkı 5 sayıya çıkardı: 32-27. Pota altında Hollingsworth, dış atışlarda da Şaziye İvegin ve Esmeral Tunçluer ile sayılar bulan Türkiye, farkın kapanmasına izin vermedi ve 26. dakikayı da 41-36 önde geçti. Japonya, Kurihara ve Asako'nun basketleriyle farkı azaltmaya çalışsa da Türkiye, final periyoduna 43-40 üstün girdi.

Karşılıklı basketlerle girilen son çeyreğin ilk dakikalarında Türkiye, Bahar Çağlar, Japonya ise Takada ile etkili olurken, 35. dakika 50-46 milli takım lehine geçildi. Kurihara'nın skorer oyunuyla son 1,5 dakikaya girilirken farkı 2 sayıya (55-53) indiren rakibi karşısında Birsel Vardarlı ile art arda sayılar üreten Türkiye, son 20 saniyesine 62-58 önde girdiği karşılaşmadan 65-61 galip ayrıldı.

"Savunma ve hücumda sıkıntılarımız var"

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, savunma ve hücumda sıkıntıları bulunduğunu Dünya şampiyonası'na kadar bunları aşacaklarını söyledi.

Yıldızoğlu, Uluslararası Ankara Turnuvası'nda kazandıkları Japonya maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, yaşanan sıkıntıların bazılarının iletişim eksikliğinden, bazılarının da oyuncu denemeleriyle alakalı olduğunu belirterek "Tam olarak hazır değiliz. Bu sorunlar beraber çalışıldıkça çözülecek şeyler. 12 kişiye indiğimiz zaman bunu aşacağımıza inanıyorum. Hollingsworth sakatlıktan yeni çıktı, birlikte çok çalışma fırsatımız olmadı. Bugün de sadece 15 dakika oynayabildi. Belarus'taki son turnuvada top kayıplarını en aza indirmiş olacağız" diye konuştu.

Yıldızoğlu, Dünya kupasının en tecrübeli ama en yaşlı takımlarından biri olacaklarına dikkati çekerek "Bizi buraya oyuncularımızın çabaları getirdi. Bunda düşüş olmaması için çabalayacağız. Seyircimiz önünde şampiyona oynayacağız. Yine çok büyük hedeflerimiz ve hayallerimiz var" ifadesini kullandı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Uluslararası Ankara Basketbol Turnuvasında Türkiye, Japonya'yı Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.

  • Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    20:13 Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde iki grup halinde çalıştı. Oyuncular, salonda yenilenme ve kuvvet çalışması yaparken diğer grup ise sahada koordinasyon, çabukluk ve rondo çalışması gerçekleştirdi. Antrenman, şut ve dayanıklılık çalışmalarının ardından tamamlandı. Takım, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.


Advertisement