Türkiye AB Geri Kabul Anlaşması - Son Dakika
Güncel

Türkiye AB Geri Kabul Anlaşması

Türkiye AB Geri Kabul Anlaşması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gümrükçü: "Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin vize listesine uyma yükümlülüğü, Türkiye ile AB arasındaki vize muafiyetinin yürürlüğe girmesiyle değil, ancak tam üyeli...

06.12.2013 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Levent Gümrükçü, " Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin vize listesine uyma yükümlülüğü, Türkiye ile AB arasındaki vize muafiyetinin yürürlülüğe girmesiyle değil, ancak tam üyelik gerçekleştiğinde söz konusu olacaktır" dedi.

Gümrükçü, bugün medyada çıkan "AB ile vize muafiyeti sağlanması halinde daha önce Türkiye'ye vize uygulamayan ve vize uygulamasının kaldırıldığı birçok ülkeye tekrar vize uygulanacağına" yönelik iddialar üzerine AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Gümrükçü, Türkiye'nin AB'nin vize listesine uyma yükümlülüğünün Türkiye ile AB arasındaki vize muafiyetinin yürürlüğe girmesiyle değil ancak tam üyelik gerçekleştiğinde söz konusu olacağını söyledi.

Gümrükçü, "Türk vatandaşlarına AB ülkelerine seyahatleri için vize muafiyeti tanındığında, AB'nin vize uyguladığı bazı ülkelerin vatandaşlarına tarafımızdan daha önce sağlanan vize muafiyetinin kaldırılması gibi bir zorunluluk bulunmamaktadır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye AB Geri Kabul Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement