Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi CHP'yi ziyaret etti - - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi CHP'yi ziyaret etti -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in eşbaşkanlığındaki Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi'ni (KİK) kabul etti.

14.04.2014 21:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in eşbaşkanlığındaki Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi'ni (KİK) kabul etti.

CHP Genel Merkezi'ndeki kabulde, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yer aldı.

Basına kapalı yapılan kabulün ardından Palandöken, görüşmeyle ilgili açıklamada bulundu.

Seçimlerin sona erdiğini, bundan sonra ülkede karşılıklı anlayış ve diyaloğa dayalı daha uzlaşmacı bir dil kullanılmasını talep ettiklerini belirten Palandöken, şöyle konuştu:

"Bundan sonraki süreç çok önemli. Bir taraftan AB süreci, bir taraftan Türkiye'nin kendi iç meseleleri, bir taraftan da ekonominin güçlendirilerek devam etmesi. Neredeyse 76 milyonu kapsayan Türkiye'nin sivil toplum kuruluşları bir arada. Birbirimizle menfaatlerimiz çatışsa da ülkenin ve toplumun menfaatlerin korunması için ortak dili kullanıyoruz. Ne diyoruz, daha çok diyalog diyoruz, ülkeyi ekonomik alanda taşıyacak söylemlerin getirilmesini talep ediyoruz."

Yerel seçimlere halkın katılımının en üst seviyede olduğunu, artık hakkın tecelli ettiğini ifade eden Palandöken, bundan sonraki sürecin ekonomi odaklı olması gerektiğini söyledi. Palandöken, AB uyum sürecine de ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

BDP ziyaretinin ardından siyasi partilerle görüşmeleri tamamlamış olacaklarını belirten Palandöken, daha sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşeceklerini aktardı. Palandöken, "Önümüzde yoğun bir gündem var. Cumhurbaşkanlığı seçimi, akabinde tekrar genel seçimler. Bu süreçte ortamı yumuşatıcı ve ülkenin dirliği, birliği, bir arada, güven duygusu içinde bu sürecin tamamlanmasını arzu ediyoruz. Bu ülke bizim. Hepimiz bu ülkede birliğin, dirliğin var olması için bir aradayız" dedi.

Palandöken, görüşmelerin ardından bir bildiri hazırlayacaklarını ve bunu vatandaşlarla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi CHP\'yi ziyaret etti -
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi CHP'yi ziyaret etti - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement