Türkiye-Ab Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye-Ab Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı

ANKARA (AA) – Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, Türkiye'nin yapısal reformlara yönelik çalışmalarına ilişkin, "Bazen Avrupa Birliği (AB) içindeki üye ülkelerimizin de keşke böyle reform listeleri olsa diye düşünüyorum.

26.04.2016 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (AA) – Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, Türkiye'nin yapısal reformlara yönelik çalışmalarına ilişkin, "Bazen Avrupa Birliği (AB) içindeki üye ülkelerimizin de keşke böyle reform listeleri olsa diye düşünüyorum." dedi.

Katainen, ilk kez Türkiye'de gerçekleştirilen ve iki gün süren Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog toplantılarının sonucuna ilişkin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile ortak basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin, bu etkinlikte standartları çok yüksek bir noktadan belirlediğini ifade eden Katainen, Avrupa'daki toplantıda, buradaki bütün pozitif şeyleri devam ettirmeye çalışacaklarını söyledi. Katainen, bu toplantılarla Türkiye'nin katılım sürecini daha da güçlendirmek ve canlandırmak istediklerini, bunun yanı sıra karşılıklı ticarete ve ilişkilere katkı sunacak somut noktaları tanımlamayı ve yatırım ilişkilerini daha da derinleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

İstanbul'da özel sektör temsilcileriyle verimli ve açık görüşmeler yaptıklarını da anlatan Katainen, "Hem Avrupa'dan hem de Türkiye'den firmalar çok açık bir şekilde politik açıdan beklentilerini ortaya koydular. İş ortamının, ticaret ve yatırım ilişkilerinin daha iyi hale getirilebilmesi için ne yapılması lazım, bunları bizlerle paylaştılar. Onlar tarafından önceliklendirilen bir konu da Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesiydi." diye konuştu.

Türkiye ile yapılan vize anlaşmasını hatırlatan Katainen, Türkiye'nin bütün kriterleri yerine getirmesi durumunda AB'nin kendi üzerine düşeni yapacağını söyledi.

Katainen, Türkiye'nin yapısal reform ajandasına da değinerek, "Çok somut bir şey bu, çok kapsamlı ve şunu da söylemem gerekiyor ki bazen AB içindeki üye ülkelerimizin de keşke böyle reform listeleri olsa diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Yapısal reformların hazırlanmasının zorluğu yanında, uygulamaya geçirilmesinin daha fazla çaba gerektirdiğine dikkati çeken Katainen, "Bütün bu reformları uyguladığınızda Türkiye, tamamıyla farklı pazar, farklı bir ekonomi haline gelecek. Şu andaki ile kıyaslandığında ki şu andaki büyüme hızı zaten oldukça pozitif bir noktada, ama ekonomi çok daha sağlam olacak, çok daha fazla Türk insanı iş bulacak. Bu da en önemli şey." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye-Ab Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement