Türkiye, Arap Ülkelerinde Heyecan ve Dikkatle Takip Ediliyor" - Son Dakika
Yerel

Türkiye, Arap Ülkelerinde Heyecan ve Dikkatle Takip Ediliyor"

Kuveyt Vakıflar ve Din İşleri Bakan Yardımcısı Al Falah: "Arap beldelerindeki vatandaşlarda gözlemlediğimiz şudur ki bu insanlar Türkiye'yi çok heyecanla ve dikkatle takip ediyor"

31.08.2014 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖMER ÜRER - Kuveyt Vakıflar ve Din İşleri Bakan Yardımcısı Adel Abdullah Al-Falah, Arap ülkelerinde yaşayanların Türkiye'yi heyecan ve dikkatle takip ettiklerini söyledi.

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın davetlisi olarak kente gelen Al-Falah, AA muhabirine, Türkiye'yi her fırsatta ziyaret etmeye çalıştığını anlattı.

"Her gelişimde Türkiye'deki değişiklikleri ve kalkınma hamlelerini gözlemliyorum" diyen Al-Falah, "Büyük reformları ve bunların insanlar üzerindeki tesirlerini, yansımalarını gözlemliyorum. Bunlarla gurur duyuyorum, iftihar ediyorum. Özellikle sağlık, eğitim, ulaştırma ve hayatın her alanında gözle görülür somut adımlar ve güzel sonuçlar gözlemliyorum" diye konuştu.

Eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesini mutlulukla karşıladığını anlatan Al-Falah, şunları kaydetti:

"Halk tarafından, ilk defa milletin iradesiyle, Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin cumhurbaşkanı seçilmesinden de büyük gurur duyuyorum. Zatım, ailem ve Arap aleminde yaşayan insanlar üzerinde mutluluk verici neticelerini görüyorum. Şunu ifade etmek isterim ki Kuveyt ve Türkiye ilişkileri olsun, Türkiye ve İslam alemi ilişkileri en üst düzeydedir. Recep Tayyip Erdoğan'ın Kuveyt ve diğer Körfez ülkelerine gerçekleştirdiği resmi temaslar, sarf etmiş olduğu 'Kuveyt ve diğer Körfez ülkeleri kırmızı çizgimizdir. Buralara yapılacak saldırılar, ülkemize yapılmış telakki edilecektir' gibi sözlerle bizlere kol kanat gerdiğini ifade etmektedir. Bu davranışlar da ülke liderleri ve halklar nezdinde çok önemli etkiler yaratmıştır."

"Türkiye, Arap ülkelerinde heyecan ve dikkatle takip ediliyor"

Türkiye'nin son dönemdeki büyüme hızı ve gelişmesini takdirle izlediklerini vurgulayan Al-Falah, "Arap beldelerindeki vatandaşlarda gözlemlediğimiz şudur ki bu insanlar Türkiye'yi çok heyecanla ve dikkatle takip ediyor. Gelişmeleri hararetle ve coşkuyla izliyorlar. Türkiye'deki kalkınma hamlelerinde, adaletin tesisi konusunda atılan adımlarda, toplumsal hizmetlerin ve reformların hayata geçirilmesi konularında, Türkiye halkının başarılarına onlar da ortak oluyor, güzel gelişmeden dolayı onlar da heyecanlanıyor ve mutlu oluyor" şeklinde konuştu.

"Müslüman beldeler şu anda çok sıkıntı ve elem yaşıyor" diyen Al-Falah, hükümetin Suriye halkına yaptığı yardımları kimsenin inkar edemeyeceğini, bu davranışı takdir ettiklerini aktardı.

Al-Falah, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin ve yetkililerinin uluslararası ortamlarda özellikle Müslümanlar, İslam alemi hakkında takındıkları soylu ve şerefli tavırları da takdirle yad ediyor ve anıyoruz. Türkiye, Arap ülkelerinde heyecan ve dikkatle takip ediliyor. Bu da Türkiye için garipsenecek bir şey değil çünkü Türkiye, bulunduğu jeopolitik konum, Osmanlı Devleti'nin bakayası olması itibarıyla bu şanlı, şerefli ve soylu tavrı göstermesi tabiidir. Hamdolsun ki onlar da bu tavrı fazlasıyla sergilemektedir. Bundan dolayı Türkiye'ye ve önderlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. " - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye, Arap Ülkelerinde Heyecan ve Dikkatle Takip Ediliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement