Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Yılmaz Açıklaması

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, bu seneki bal üretiminin 100 bin tonun üzerinde olduğunu, hava şartlarının da bu üretime büyük katkı sağladığını belirtti.

05.10.2015 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, bu seneki bal üretiminin 100 bin tonun üzerinde olduğunu, hava şartlarının da bu üretime büyük katkı sağladığını belirtti.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde 81 ildeki birliklerinde 57 bin profesyonel üye bulunduğunu ve 104 bin arıcılık işletmesinin olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bal üretimi konusunda bilgi veren Yılmaz, "Bu yıl üretimimiz çok iyi. Bir sıkıntı yok. Türkiye'nin ihtiyacı olan balı fazlasıyla üretiyoruz. Bu seneki bal üretimi 100 bin tonun üzerinde. Kapasitemiz bu kadar bal üretimi yapmaya müsait. Hava şartları da bu üretime büyük katkı sağladı" şeklinde konuştu.

Yılmaz, ayı saldırılarının çok olduğunu ifade ederek, "Ormanla kaplı olan bölgelerin neredeyse hepsinde var. Batı Karadeniz'den Kars'a kadar. Bu yıl Erzurum bölgesinde de ayı bal üretimi yapanlara bayağı bir zarar verdi. Ayı çiti olarak tabir ettiğimiz elektrik şoklu çit, saldırıları biraz engelledi. Bu çiti kurduğu zaman ayı arı kovanları ve ballara zarar veremiyor. Biz arı üreticilerimizden ayı saldırılarından korunması için bu çiti öneriyoruz" dedi.

Öte yandan Yılmaz, 2017 Dünya Arıcılar Kongresi'ni 29 Eylül - 4 Ekim 2017 tarihinde Türkiye'de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapacaklarını ve kongrenin hazırlıklarına başladıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Yapılacak olan kongrede Türk ballarını ve arıcılarını dünya arıcıları ile bir araya getirecek. Bu kongrede Türk arıcılığı dünyanın karşısında görücüye çıkacak. Bu kongreye katılımın biz 12 bin kişinin üzerinde olmasını bekliyoruz. Arıcılıkla ilgili olarak 1897 yılından bu güne kadar yapılmış en büyük kongreyi Türkiye'de yapmayı hedefliyoruz. Kıracağımız bu rekoru başka bir ülkenin kırmasını istemiyoruz. Biz bu kongreye dünya rekoruna koşmak istiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement