Türkiye Artık Darbe Anayasasıyla Yönetilmemeli" - Son Dakika
Yerel

Türkiye Artık Darbe Anayasasıyla Yönetilmemeli"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Türkiye'nin artık bir darbe anayasasıyla yönetilmemesi gerektiğine vurgu yaparak, "Yeni bir anayasaya ve bu yeni anayasayı yapacak çoğunluğa ihtiyacımız var. Onun için hepimize düşen her ilde artı bir tane bile olsa fazla vekil çıkarmak" dedi.

11.04.2015 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, Türkiye'nin artık bir darbe anayasasıyla yönetilmemesi gerektiğine vurgu yaparak, "Yeni bir anayasaya ve bu yeni anayasayı yapacak çoğunluğa ihtiyacımız var. Onun için hepimize düşen her ilde artı bir tane bile olsa fazla vekil çıkarmak" dedi.

Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın Balçova Termal Otel'de düzenlediği teşkilat toplantısında yaptığı konuşmada, milletvekili adaylarının Ankara'da 15 Nisan'da büyük aday tanıtım toplantısında tanıtılacağını, bu etkinliğin ardından İzmir'de de ayrı bir tanıtım yapacaklarını belirterek, her seçimin hemen ardından yeni bir seçim varmış gibi çalıştıklarını ifade etti.

İzmir'de 2002 aldıkları 350 bin oyun son seçimde yaklaşık 1 milyona yükseldiğine işaret eden Hotar, şöyle konuştu:

"Bu hiç az bir rakam değil. 7 tane belediyemiz var. Bir milyon İzmirlinin gönlünü, oyunu almışız. Başarılıyız ama bu başarımızı arttırmak da ayrıca hepimizin sorumluluğu. Çünkü çok emek sarfetmiş olan bir kurucu genel başkanımız var. Çok emek sarfetmekte olan bir başbakanımız var ve çok değerli ekipleri, sizler varsınız. İzmirli, bu teveccühüne karşı daha çok hizmet almayı, İzmir marka olmayı, dünyada da tanınırlığını hakketmiş olan bir ilimiz. Biz bu beklentinin karşılığını vermekle sorumluyuz.

-"Türkiye artık darbe anayasasıyla yönetilmemeli"

7 Haziran'daki genel seçimin anayasayı değiştirmeye yetecek çoğunluğa sahip bir vekil çıkarma tablosunu ortaya koyması açısından da büyük önem taşıdığına işaret eden Hotar, şöyle devam etti:

"Bu hem kurucu genel başkanımızın önemsediği bir konu, hem mevcut başbakanımız, AK Partimizin ilkeleri ve prensipleri gereği sürekli konuşulageldiği ve başarmaya çalıştığı bir konu. Hem de gelişmiş ülkeler düzeyinde sivil bir anayasa sahip olma ihtiyacının gereği. Türkiye artık darbe anayasasıyla yönetilmemeli. Biz gelişmiş ülke diyoruz, gelişmiş ülke örnekleri diyoruz da anayasamız niye geri kalmış olsun. Sadece bu cepheden baksak bile bizim yeni bir anayasaya ve bu yeni anayasayı yapacak çoğunluğa ihtiyacımız var. Onun için hepimize düşen her ilde artı bir tane bile olsa fazla vekil çıkarmak."

-"Buradaki tek kale Kadifekale"

Sandıklara büyük önem vereceklerinin altını çizen Hotar, "Burası (İzmir), muhalefetin sığınacağı en güvenli liman değil. Bir kale hiç değil. Buradaki tek kale Kadifekale. Hiç kimse İzmirlinin oylarına daha baştan ipotek koyamaz. Değerli İzmirlilerin de buna izin vermeyeceğine güvenim tam. Yeter ki biraz daha bizi tanısın, biraz daha kendimizi anlatabilelim. O zaman onların kalplerini de, oylarını da almamız çok kolaylaşacak" diye konuştu.

Toplantıya AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir milletvekili adayları ile teşkilat mensupları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Artık Darbe Anayasasıyla Yönetilmemeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement