Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti ortaklığında yürütülen program Antalya'da başladı.

28.10.2014 15:04  Güncelleme: 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından ortaklaşa yürütülen "Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı", Antalya'da başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması ve bu kapsamda rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren kişilerin eğitilmesi amacıyla bugün Antalya'da başlayan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı, 1 Kasım Cumartesi günü sona erecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile imzaladığı protokol kapsamında, gençler arasında sigara, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin tüketiminin en aza indirilebilmesi ve sağlıklı bir neslin oluşmasına zemin hazırlanabilmesi adına çeşitli faaliyetler başlatılacak.

"Madde Bağımlılığından Davranışsal Bağımlılıklara"

Antalya'daki etkinlikte, "Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele Acil Eylem Planı" çalışmaları değerlendirilerek, bu konularda hizmet veren rehber ve eğiticilere yönelik olarak çeşitli eğitimler gerçekleştiriliyor.

Eğitimleri takip eden gençlerin, madde bağımlılığı ve davranışsal bağımlılıklara karşın savunma mekanizmalarını geliştirebilmeleri ve bağımlılığı olanların ise kurtulma yöntemlerini öğrenmeleri amaçlanıyor. Programda, genel olarak bağımlılıkla mücadeleden bu noktada atılacak adımlara, sağlıklı yaşam becerilerinden saha çalışmalarına kadar birçok konuda gerçekleştirilecek oturumlara, alanında uzman akademisyenler katılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement