Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

"Türkiye çapında 20 binin üzerinde şiddet mağduru kadına destek eli uzattık. Şırnak, Cizre ve Bitlis'te bu projeyi uygulayacağız. Bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor"

10.04.2014 19:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Türkiye çapında 20 binin üzerinde şiddet mağduru kadına destek eli uzattık. Şırnak, Cizre ve Bitlis'te bu projeyi uygulayacağız. Bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor" dedi.

Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ve Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ile Cizre'ye gelen Feyzioğlu, Cizre Belediyesi'ne geçerek, Belediye Başkanı Leyla İmret ve eş başkan Kadir Kunur ile görüştü.

Feyzioğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin insan hakları sorunu olduğunu iddia ederek, "Hukukun evrensel diliyle halkların artık kucaklanması gerekiyor. Aynı dertleri paylaştık. Birbirimizden hiçbir farkımız yok. Geçmişte yaşananları bir kenara bırakıp güveni artırmamız lazım" diye konuştu.

Şırnak'a insanlık için yatırım yapmaya geldiklerin dile getiren Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Şiddet mağduru kadınlar için Türkiye'nin birçok yerinde Ankara Barosu'nun yaptığı başarılı bir proje olan 'Gelincik Projesi'ni Cizre'de belediyenin desteğiyle gerçekleştirmek istiyoruz. Türkiye çapında 20 binin üzerinde şiddet mağduru kadına destek eli uzattık. Şırnak, Cizre ve Bitlis'te bu projeyi uygulayacağız. Bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Başkanlarımızdan bu konuda desteklerini bekliyoruz."

İmret de Feyzioğlu'nun ziyaretini önemsediklerini belirterek, "Bizler için ziyaretinizin çok büyük bir anlamı var. Umarız birlik ve beraberlik içerisinde halkımıza ve kadınlarımıza çok daha iyi bir şekilde hizmet götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu ve beraberindekiler tarihi mekanları gezdikten sonra Cizre'den ayrıldı. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement