Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Nusaybin'de avukat bürolarının kapılarının kırıldığı iddiasına ilişkin, "Şunu tüm meslektaşlarımız bilsinler ki hem Türkiye Barolar Birliği hem Mardin Barosu hem de Türkiye'nin bütün baroları bu hukuksuzluğu takip edecektir.

28.04.2016 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Nusaybin'de avukat bürolarının kapılarının kırıldığı iddiasına ilişkin, "Şunu tüm meslektaşlarımız bilsinler ki hem Türkiye Barolar Birliği hem Mardin Barosu hem de Türkiye'nin bütün baroları bu hukuksuzluğu takip edecektir. Takip edilmesini de yakından takip edecekti" dedi.

Feyzioğlu, Mardin Barosu ziyareti sırasında, sokağa çıkma yasağı ve operasyonların devam ettiği Nusaybin ilçesinde 15 avukatın bürosunun kapılarının balyoz ile kırılarak, çekmecelerinin açıldığı ve dosyalarının dağıtıldığını iddia etti.

Metin Feyzioğlu, Midyat ilçe girişinde Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz'a da güvenlik güçlerince hukuksuz bir şekilde yaklaşıldığını ve alıkonulduğunu ileri sürdü.

Nusaybin'de bölücü terör örgütüyle mücadelenin sürdürüldüğünü hatırlatan Feyzioğlu, bu olayın üzerine gidilmesi gerektiğini belirtti.

"Birileri eline balyozları alıp binaların kapılarını kırıp içeriye girerek, vandallık yaptıysa bunu 'ama orada terör var, güvenlik güçleri terörle mücadele ediyor' diye hafifletmek meşru göstermeye çalışmak asla kabul edilemez" diyen Feyzioğlu şöyle devam etti:

"Halkımızın vatandaşlarımızın, Nusaybin'de durup dururken bürolarının kapılarının kırılması ve bir baro başkanının küstahça bir saldırıya uğraması aslında bize yapılmıştır. Orada hiçbir mazeret olmaksızın hiçbir hukuki dayanak olmaksızın büroların tahrip edilmesi söz konusudur. Şunu tüm meslektaşlarımız bilsinler ki hem Türkiye Barolar Birliği hem Mardin Barosu hem de Türkiye'nin bütün baroları bu hukuksuzluğu takip edecektir. Takip edilmesini de yakından takip edecektir."

Baro Başkanı Araz ise Midyat'ın girişinde emniyet ve jandarma tarafından oluşturulan uygulama noktasında durdurulduğunu, hukuksuz bir şekilde alıkonulduğunu ve onur kırıcı beyanlara maruz kaldığını öne sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement