Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "(Soma'daki maden faciası) Amacımız, hukukun üstünlüğünü sağlamaktı.

03.12.2016 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "( Soma'daki maden faciası) Amacımız, hukukun üstünlüğünü sağlamaktı. Üstünün hukukunun karşısına, 301 madencinin hakkını korumak ve kazanmaktı. Göreceksiniz suçlular cezalarını bulacaklar." dedi.

Feyzioğlu, Manisa'nın Soma ilçesine gelerek Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Soma Şubesi'nin "Türkiye Nereye gidiyor" konulu konferansına katıldı.

13 Mayıs 2014'te Soma'da yaşanan maden faciası sonrası mağdur madenci ailelerini bilgilendirmek ve avukatları daha iyi hizmet verebilmesi için toplantı yaptıklarını dile getiren Feyzioğlu, "Bu toplantıya Türkiye'nin en iyi akademisyenlerini, en iyi iş, ceza hukukçularını, maden güvenlikçilerini getirdik. Amacımız hukukun üstünlüğünü sağlamaktı. Üstünün hukukunun karşısına, 301 madencinin hakkını korumak ve kazanmaktı. Göreceksiniz suçlular cezalarını bulacaklar." diye konuştu.

186 acılı ailenin vekaletini aldıklarını ifade eden Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"Meslektaşlarımıza tek tip dilekçe taslakları hazırladık ki herkes ayrı bir şey söylemesin. Bilim ne diyorsa Türkiye'nin en iyi uzmanları ne diyorsa onu kullansınlar diye ve bugün mahkemede çıkan bilirkişi raporu da meslektaşlarımızın dilekçeleri de Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan 'Soma Maden Faciası Raporu'na dayanılarak verildi. Bunu arkasında onlarca vatan evladının, meslektaşın, akademisyenin emeği var."

Feyzioğlu, yaşanan maden faciası sonrası ailelerin gözyaşlarının dinmediğini aktararak şunları söyledi:

"Rahat evinde kaloriferin başında oturanların anlamadığı dramlar var burada. Önce gireceksin bu insanların yüreğine, önce onların derdi senin yüreğini kavuracak, ondan sonra büyük laf edeceksin. Bunu yapmayan hiç kimseye dönüp de sempatiyle asla bakmam. Bu insanların dramı sadece buranın dramı değildir."

Soma'daki dramın bir benzerinin Aladağ'da yaşandığını anlatan Feyzioğlu, "Biz evlatlarımızı devlete emanet etmek istiyoruz" dedi.

Soma Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen konferansa, Manisa Barosu Başkanı Avukat Ali Arslan, ADD Soma Şubesi Başkanı Önder Adar, eski CHP Soma İlçe Başkanı Abdullah Saka, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri, madenci aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement