Türkiye-belçika Danışma Günleri" 4 Ağustos Ta Emirdağ'da Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Türkiye-belçika Danışma Günleri" 4 Ağustos Ta Emirdağ'da Başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Türk ve Belçika vatandaşlarını sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik “Türkiye-Belçika Danışma Günleri” düzenleneceği belirtildi.

13.07.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Afyonkarahisar İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Türk ve Belçika vatandaşlarını sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirmeye yönelik "Türkiye-Belçika Danışma Günleri" düzenleneceği belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, SGK ile Belçika Emeklilik Sigortası Kurumları arasında 4-6 Ağustos 2015 tarihleri arasında SGK Afyon Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Emirdağ Sosyal Güvenlik Merkezinde, Türkiye-Belçika Danışma Günleri düzenleneceği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Danışma Günlerinden Afyonkarahisar, Eskişehir, Konya, Kütahya, Karaman, Aksaray ve Uşak illerinde ikamet eden Türk ve Belçika vatandaşları ile bu kişilerin aile bireyleri yararlanabileceklerdir. Danışma hizmeti, Türkiye-Belçika Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü sosyal güvenlik haklarına (yaşlılık, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar) ve yurt dışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin soruların Türk ve Belçikalı uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerle cevaplandırılması şeklinde gerçekleştirilecektir. Danışma hizmeti ücretsiz olarak Türkçe ve Fransızca olarak verilecektir. Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 312 432 12 26 veya 312 432 12 29 numaralı telefonlardan randevu almaları ve danışma gününe mutlaka kimliği, Türk sigorta sicil numarası, varsa tahsis numarası, Belçika'da bulunduğu esnadaki ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle gelmeleri gerekmektedir." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye-belçika Danışma Günleri' 4 Ağustos Ta Emirdağ'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement