Türkiye Belediyeler Birliği'nden Gazze'ye Yardım - Son Dakika
Güncel

Türkiye Belediyeler Birliği'nden Gazze'ye Yardım

Türkiye Belediyeler Birliği, Gazze'ye yardım gönderecek.

23.07.2014 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Belediyeler Birliği, Gazze'ye yardım gönderecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başkanlığını yürüttüğü Türkiye Belediyeler Birliği, Gazze'ye yardım eli uzatacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Topbaş, Türkiye'nin son yıllardaki gelişmelerle dünyaya model oluşturduğunu belirterek, Filistin, Suriye, Irak ve Mısır gibi İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değindi.

Topbaş, Gazze'de bir lokma ekmeğe muhtaç insanlar olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünyanın cesetleri saymakla yetindiği bir dönemin ayıbında yaşıyoruz. 21. yüzyılda halen çocuklar öldürülüyor, anneler ağlıyor, halen gözyaşı ve kan var. Nedir bu hırs? Zalimler hiçbir zaman abat olmadılar. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. Katlediyorlarsa, şehit ediyorlarsa, bir müddet sonra kendileri de gidecek. Filistin'deki insanlık onurunun kurtulması için dünyaya sesleniyoruz; gelin insani değerlere sahip çıkın. İnsan olma gururunu yaşayın. İnsanlara kan ve gözyaşını yaşatmayın. Hep kahırla yad edileceksiniz."

Türkiye'nin güçlendikçe dünyada ezber bozduğuna işaret eden Topbaş, ecdattan alınan anlayışla mağdur durumdaki insanların yanında olmaya çalıştıklarını aktardı.

Topbaş, Türkiye Belediyeler Birliği'nin Gazze'ye yardım için bir hazırlık içinde olduğunu belirterek, "Hükümetimiz ve Kızılayımız da bu konudaki hassasiyetini her daim gösteriyor. Kızılay'a yardımcı olalım, destek verelim. Kızılay ve sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla Gazze'ye bir yardımda bulunmanın onurunu birlikte yaşayalım istiyorum. Kadir Gecesi'nde mazlumları dualarımızdan eksik etmeyelim" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Belediyeler Birliği'nden Gazze'ye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement