Türkiye Bisiklet Şampiyonası Kapanış Etabında İkinci Gün Yarışları Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Türkiye Bisiklet Şampiyonası Kapanış Etabında İkinci Gün Yarışları Yapıldı

Türkiye Bisiklet Şampiyonası Kapanış Etabında İkinci Gün Yarışları Yapıldı

– ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Bisiklet Yarışları Şampiyonası'nın 6'ncı Ayak Final Yarışları'nda ikinci gün heyecanı yaşandı.

21.09.2016 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde düzenlenen Türkiye Bisiklet Yarışları Şampiyonası'nın 6'ncı Ayak Final Yarışları'nda ikinci gün heyecanı yaşandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Calypso Sports'un Serik Belediyesi desteğinde düzenlediği Türkiye Bisiklet Şampiyonası'nın kapanış etabının ikinci gününde 230 sporcu Lara Kundu turizm yolunda pedal çevirdi. Günün ilk yarışında 121 kilometrelik genç erkekler ferdi klasman yarışında Kocaeli Brisa Spor Kulübü'nden Eşref Batuhan Pekcan birinci olurken, Torku Şeker Kulübü'nden Halil İbrahim Dilek ikinci, Kocaeli Brisa Spor Kulübü'nden Onur Turgut üçüncü oldu. Genç erkekler etabı takım klasmanda Kocaeli Brisa Spor birinci, Torku Şeker ikinci, Kapadokya Bisiklet Spor üçüncülüğü elde etti.

60 kilometrelik yıldız A kategorisinde Konya Büyükşehir Belediyespor'dan Yusuf Arı birinci, Konya Çumra Belediyespor'dan Atilla Selçuk ikinci, Konya Selçuklu Belediyesi'nden Hakkı Çelikel üçüncü sırada yer aldı.

60 kilometrelik büyük kadınlar kategorisinde Kocaeli Brisa Spor'dan Cansu Türkmenoğlu birinci sırada yer alırken, takım arkadaşı Beyza Kahveci ikinci, Alanya Doğa Sporları Kulübü'nden Ayşe Çakır üçüncü oldu.

Günün son yarışında 60 kilometrelik genç kadınlar kategorisinde Karaman Gençlik Spor Kulübü'nden Selver Sezer ilk sırada yarışı tamamlarken, bu sporcuyu Karaman Performans Spor Kulübü sporcuları Fatma Sezer ve Büşra Kızıl takip etti.

'BU YILI İYİ ŞEKİLDE GEÇİRDİK'

Yarışları takip eden Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Son yıllarda yol yarışlarında ülke olarak Balkan ülkelerinin önünde gidiyoruz. Gittikçe gelişen bir bisiklet ailesi var, olimpiyatlarda bu yıl yine yer aldık. Yol bisikletinde 72'den sonra olimpiyata gidilmemişti. Bu yılı iyi bir şekilde geçtik" diye konuştu.

Federasyon Başkanı Müftüoğlu, Serik'te bu yarışı ilk kez organize ettiklerini de anlatırken, "Özellikle turizme katkı sağlaması, farklı alanlardaki turizmi geliştirme amacıyla bunun bir başlangıç olması için bu yarışı buraya aldık" dedi.

Yarışlar yarın 46 kilometre büyük erkekler, 33 kilometre master A ve master B, 33 kilometre kadınlar ve genç kadınlar, 26 kilometre yıldız kadınlar, 33 kilometre yıldız A, 28 kilometre yıldız B ve 41 kilometre genç erkekler kriteryum yarışlarıyla sona erecek.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye Bisiklet Şampiyonası Kapanış Etabında İkinci Gün Yarışları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement