Türkiye Bölünüyor, Yeni Bir Devlet Kuruluyor! - Son Dakika
Güncel

Türkiye Bölünüyor, Yeni Bir Devlet Kuruluyor!

İnternet ortamında paylaşılan "Bağımsız Ege Projesi" mektubu, okunma rekorları kırıyor.

02.09.2014 10:44  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, internet ortamında çok popüler olan Ege şivesiyle yazılmış "Bağımsız Ege Projesi" mektubuna köşesinde yer verdi. Mektupta, Egelilerin Türkiye'nin kronik sorunlarından kurtulmak için oluşturacakları bağımsız yeni bir devlet projesi esprili bir dille anlatılıyor.

Altaylı'nın "Adı Bağımsız Ege Projesi. Ciddi değil ama ciddiye alınma potansiyeli var." dediği o mektup...

"Ben sıkıldım arkideş bu memleketten, yetti gari Egemiz için demokratik özerklik mi neyii, ondan taleb ediyom.

- Memlekette başkan seçiyola, bizim vergileeemizlen puropaganda yapayo, Yozgatlının, Kastamonulunun, Urfalının oylarıylan başımıza geliyo, bizi yönetiyola. Yetti gari ulen!!!!!!!!!!! Hasta etmen adama.

- Ege'mizin gaynaklarına Kasımpaşalıların, Konyalıların, Yozgatlıların elinde mundar ettiler yıllardır. 10 sene önce Gayseri neydi şimdi ne oldu, bi bakın bakem. Bi de bunlara oy vermeyen şehirlere bak, yerinde sayıyo, bak İzmir'e.

"EGE'YE GİTMİYOR ARKİDEŞ"

- Konya'ya gider bu zihniyet, Yozgat'a gider de, Ege'ye gitmiyor arkideş, ben özerklik istiyom. Ege'yi Egeliler yönetsin gari!

- Haritamız belli, (bkz: 2014 CB seçimleri) komşularımız Kuzey'de Çanakkale, Güney'de Antalya, Batı'da Yunanistan, Güneydoğu'da Afyon. (Afyon'u devletimize alamayız, yoksa senelerce G.Doğu sorunuyla uğraşırı, bissürü masraf olu, hiiiiiiiç gerek yok. Zaten sözde Egeli de olsa Konyalılarla daha iyi anlaşıyor onla.)

- Turizm vaa Bodrum, Çeşme bizde, sanayi vaaa, maden ocaklamız va. Tekstilimiz var, tarımımız va, sebze meyve bizde, dağlarımızdan yağ, bağlarımızdan bal akıpduru.

- Liman kentimiz İzmir, yurtdışıylan ticaretimiz zaten va. Ekonomi Bakanına Bubadağlı yaptıkmıydı iyi olu. Başkente İzmir yaparız. Şaraba zaten biz üretiyoz, kendimize vergi gomayız gari, o gadar da olsun arkideş.

"GÜNEŞ DE VAR RÜZGAR DA"

- Enerji, elektrik sıkıntımız da olmaz, güneş de var rüzgâr da alla şükür.

- Angaralıların Soma'yı çalıştırıp birileri rant etsin, birilere bizim paramızlan seçimde beleşe kömür dağıtsın deye Egeli işçilemize öldürmeye gerek yok. Avrupalı Tekirdağlı arkideşlerimizi de gapütülasyon verdik miydi, şarabımızla rakıyı takas eder, gül gibi yaşaaaa gideriz ay oğlum ya.

- Nufus 11 milyon, iyi. Resmi dilimiz Dengizlice. Güzeeee.

- İnsanımız çalışkan, aydın, hoşgörülü, moderen.

- AB'yi bugün başvuram yarın üyeyiz.

- Purojemizin adı Bağımsız Ege Projesi (BEP)"

Türkiye Bölünüyor, Yeni Bir Devlet Kuruluyor!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türkiye Bölünüyor, Yeni Bir Devlet Kuruluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (73)

  • mehmet: he gari ege de yaşayıp böyle düşünenler yunanistan'a bağlanında soyunuz belli olsun . 26 26 Yanıtla
  • muhammet: Bu tür pislik insanların amacı Güzelim Türkiyeyi ve Türkiyeyi düşünen temiz insanları birbirine vurdurup kan dökülmesine sebep olmaktır türkiyede karışıklık olsa bunların bir tanesi bu ülkede durmaz ya paris ya amerikada olurlar çünkü onların uşağı bunlar aksini düşünen varsa söylesin bölmek bölünmekten başka bir şey söyledikleri yok bunların TÜRK lükle alakası yok kardeşim yok bunlar uşakkk uşakkkkkk 18 33 Yanıtla
  • ÇARŞIYAKA: Bir Karşıyakalı olarak bunu yazan, düşünen, aklından geçiren tüm zihniyetleri kınıyorum. Türkiye bir bütündür. Bölücülük yapan ister Egeli olsun, ister Doğulu olsun, alayına isyan. 15 30 Yanıtla
  • ercan can: tamam oldu dıyelım egede ayrı devlet kurdunuz dıyelım yunanlılar sıze savaş acssaa kim koruyacak sızı kız kılıklı gençlerınız mı ulen anadoludan dogudan guneydogudan onlar zate n bu devletı kurtardılar sıze kalsaydıı vahhhhhhhhhhhhh kı ne vahhhhhhhhhhhhh 16 20 Yanıtla
  • ORTAASYALI: bu ülkede öz ve öz Türk nüfusu malesef sadece 7-8 gibi bişey, geri kalan kendine Türküm diyenlerin çoğu arnavut, bulgar, yunan, çerkez, laz(göçmen değil), arap gibi göçmen asimile edilmiş ırklar. 11 21 Yanıtla
  • vanlı: Siz gidin geldiğiniz yerde devlet kurun . İran'ın Tebriz Şiraz şehirleri hep türk 10 milyona yakın oralarda kurun. Anadolu'nun yerlisi Kürtler ve Lazlar buna izin vermez hadi ikile. 6 26 Yanıtla
  • giresunlu: bunu yazan bölücülük yapmıyor, şakadan egel, ilerin sorununa deginiyor ama asıl bölücülügü egeden geçinip egeye hizmet etmeyen zihniyetler egeyi kayseriden ayıyarak yatırım konusunda bölücülük yapıyor. dogru degilmi karşıyakalı. 3 0
  • muhittin: Orta asyalı bu saydığın göçmen dediğin hele hele asimile dediğin ırklar Osmanlının Fethettiği yerleri Türkleştirmek İçin öz yurdundan oralara götürülmüş insanlar. 1 0
  • ...: yazdığın kelimeleri düşünmeden yazdın herhalde 0 0
  • MUHACİR24: BUNU İSTEYENLERİN BABA VE DEDELER İSTİKLAL SAVAŞINDA BURDA DEĞİLLERDİ Kİ 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement